У Володимирі-Волинському відзначили 76-ту річницю УПА

15 Жовтня 2018, 10:22
3279

У свято Покрови Пресвятої Богородиці, у Володимирі-Волинському вшанували пам’ять полеглих за боротьбу української незалежності воїнів УПА.

Поминальним молебнем, який звершили священники Собору Різдва Христового та Собору Іоакима та Анни, покладанням квітів до пам’ятника борцям за волю України розпочались урочисті заходи з нагоди 76-ої річниці Української Повстанської Армії, - інформує прес-служба мерії.

З настановчим словом до молодших поколінь звернувся керівник громадської організації «Братство вояків ОУН-УПА ім. Клима Савури» Петро Мартинюк.  Від імені міської влади зі святом привітав секретар міської ради, заступник міського голови Олег Свідерський і вручив Петру Пилиповичу, очевидцю тих далеких подій в Україні, квіти та грошову премію:

Вихованці вокальної зразкової студії співу «Лодомир» Центру позашкільної освіти ( керівник Галина Тюрікова) подарували присутнім кілька повстанських пісень. Опісля представники влади, духовенства, ветерани та воїни АТО (ООС), громадськість рушили хресною ходою по вулиці Ковельській до центральної площі Героїв, де було освячено нові встановлені фото загиблих в АТО (ООС) військовослужбовців Ігоря Балабоскіна, Станіслава Потапчука та Василя Крищука на меморіальній дошці і проведено поминальну екуменічну молитву.

Під супровід оркестру 14-ої ОМБР та залпи військового салюту всі разом поклали квіти на знак пам’яті про подвиг Героїв.

До слова, сьогодні на виконання рішення Володимир-Волинської міської ради на адміністративному приміщенні міської ради вперше було вивішено червоно-чорний стяг.


















 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024