17 жовтня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

17 Жовтня 2018, 08:00
З добрим ранечком! 1555
З добрим ранечком!

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні середа, 17 жовтня.

Іменини святкують: Вероніка, Володимир, Петро, Павло, Степан, Стефан.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів.

Історія проведення Міжнародного дня боротьби з бідністю нерозривно пов’язана з датою 17 жовтня 1987 року. В той день більше ста тисяч чоловік зібралися на площі Трокадеро в Парижі, де в 1948 році була підписана Загальна декларація прав людини, щоб віддати данину пам’яті жертв убогості, насильства і голоду. Присутні заявили, що убогість є порушенням прав людини, і підтвердили необхідність спільними зусиллями добиватися дотримання цих прав. Відповідні заяви накреслені на пам’ятному камені, який був відкритий в той день.

З того часу люди самих різних станів, переконань і соціального походження щорічно збираються 17 жовтня, для того щоб підтвердити незмінність своєї позиції і продемонструвати солідарність з незаможними. Такі ж пам’ятні камені були встановлені у багатьох країнах світу, і вони є місцем зібрання для проведення Дня. Один такий камінь знаходиться в саду Центральних установ Організації Об’єднаних Націй, і саме біля нього проводиться урочиста церемонія, щорічно організована Секретаріатом Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку.

Цитата дня: «Незалежно від того, наскільки добре чи погано ви живете, прокидаючись кожен день, будьте вдячні за своє життя і все, що воно вам надало. Хтось зараз бореться за шматок хліба». 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024