На Володимирщині шукали паліїв сухої рослинності та сміття

17 Жовтня 2018, 09:30
На Волині шукали паліїв сухої рослинності та сміття 2201
На Волині шукали паліїв сухої рослинності та сміття

У Володимир-Волинському районі провели патрулювання, аби не допустити випадків спалювання сухої рослинності та сміття

Про це стало відомо під час щотижневої оперативної наради, яку провела голова райдержадміністрації Наталія Василець, - інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності РДА.

В ході наради головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Микола Гаврилюк наголосив, що надзвичайних ситуацій за минулий тиждень у районі не було. При цьому варто зазначити, що на вихідних рейдові бригади провели патрулювання з метою недопущення випадків випалювання сухої рослинності та сміття.

За узгодженим маршрутом проведено патрулювання в межах територій Хобултівської, Березовичівської, Зимнівської, Устилузької та Оваднівської сільських рад.

В рейді взяли участь: інспектор Володимир-Волинського відділу поліції ГУ НП у Волинській області Віталій Стефура, головний інспектор Володимир-Волинського МРВ У ДСНС України у Волинській області Олег Отченаш, начальник відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Юрій Ліщук, державний екологічний інспектор з охорони природного середовища Волинської області Віктор Голіч.

Відтак, членами рейдової бригади виявлено кілька підпалів. Біля села Хобултова виявлено підпал на межах приватних городів. Осіб винних в підпалі встановити не вдалося.

У селі Зимно зафіксовано спалювання решток рослинності біля приватного будинку. З власником була проведена профілактична та попереджувальна робота про заборону спалювання рослинних решток. Господар з розумінням віднісся до попередження.

У Сельці на власній земельній ділянці встановлено факт спалювання покосів соломи сої. З господарем також проведена профілактична робота, а екологічним інспектором складено протокол про накладення штрафу на власника відповідно до Кодексу України про адміністративні порушення за ч.1 статті 77-1.


Нагадаємо, що за спалювання сухої трави можна отримати штраф. Його сума – від десяти (170 гривень) до двадцяти (340 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. На посадових осіб накладається штраф від п’ятдесяти (850 гривень) до сімдесяти (1190 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 гривень) до сорока (680 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А посадовці платитимуть від сімдесяти (1190 гривень) до ста (1700 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спалювання сухої трави та сміття завдає значної шкоди навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень. А найголовніше – це загроза для життя та здоров’я громадян.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024