На Володимирщині готують до запуску елеватор ТОВ «П’ятидні»

17 Жовтня 2018, 11:31
На Волині готують до запуску елеватор ТОВ «П’ятидні» 7997
На Волині готують до запуску елеватор ТОВ «П’ятидні»

Елеватор ТОВ «П’ятидні», будівництво якого завершується на Володимирщині, розпочав роботу в режимі пусконаладки.

Про це інформує департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА. 

 Ще весною цього року відомий аграрій, керівник ТОВ «П’ятидні» Валерій Діброва розпочав будівництво потужного елеваторного господарства в місті Володимир-Волинський. Наразі об’єкт на завершальній стадії будівництва, більше того, його починають вводити в експлуатацію.

Сучасний елеватор днями оглянув директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

     - Елеватор розпочав роботу в режимі пусконаладки. Це дозволяє уже в робочому режимі сушити зерно кукурудзи. Будівництво на завершальній стадії. Тривають роботи з озеленення територій та облаштування господарських споруд і лабораторії. Ось тут буде зелена зона, а на цьому місці – зробимо невеликий став, куди запустимо рибу, - розповідає Валерій Діброва.

1





В будівництво елеваторного господарства аграрій «вкладав душу»: вивчав кращий світовий досвід, закупляв американське та бразильське обладнання, особисто проектував окремі споруди.

І от, нарешті, комплекс майже готовий. ТОВ «П’ятидні» завозить на елеватор урожай кукурудзи, вирощений в своєму господарстві. За два дні обмолот і досушування завершують. До речі, урожайність на окремих площах становить близько 160 центнерів з гектару.

- Всі, хто бажає отримати послуги по обмолоту, транспортуванню, очистці, сушінні і тривалому зберіганню кукурудзи, запрошую до співпраці, - наголошує Валерій Діброва.

Оглянувши елеватор, Юрій Горбенко зауважив що це - сучасний підхід до елеваторного господарства. Це видно по усіх технологічних процесах і можливостях приймання, очистки, сушки та переробки зерна. І, відповідно, реалізації його як автотранспортом так і залізничним транспортом.


1



А також, як резюмував очільник головного аграрного відомства області, наявність даного об’єкті є додаткове джерело для доробки зернових культур, і особливо, в осінній період збору пізніх зернових культур – досушування. Добавилися потужності, яких не вистачало в області. Для прикладу, незважаючи на сприятливі погодні умови, аграрії не можуть на повну потужність молотити кукурудзу, бо не вистачає сушильного господарства.

Нагадаємо, потужності новозбудованого елеваторного господарства – 65 тисяч тонн зерна. Воно обладнане двома сушарками потужністю 1200-1400 тонн зерна за добу. Монтаж сушильного господарства проводить фірма AGROSTEEL з Білої Церкви.

А також, у ТОВ «П’ятидні» придбали тепловоз та близько 60 вагонів для транспортування зерна в регіони України та закордон.









1

1

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024