В поліції розповіли, коли на дорогах запрацює автофіксація порушень

19 Жовтня 2018, 10:00
Автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху 1313
Автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху

Автоматична фіксація порушень правил дорожнього руху може запрацювати в кінці 2018 або на початку 2019 року.

Про це в ефірі Громадського повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

За його словами, є «потужні кроки» на шляху до впровадження системи автофіксації порушень на дорогах за допомогою спеціальних камер.

«По моїм прогнозам, десь наприкінці цього, на початку наступного року, я думаю, що ми вже це побачимо», – сказав Білошицький.

Він також наголосив, що в країнах, де вже працює автофіксація, паралельно правоохоронці використовують мобільні засоби вимірювання швидкості, які працюють не в автоматичному режимі.

«Це паралельні дві системи, паралельні функціонали, і я думаю, що як одна, так і інша система мають право на існування», – зазначив заступник глави патрульної поліції.

Він пояснив, що система фіксації порушень за допомогою пристроїв вимірювання швидкості є першим кроком для запуску системи автоматичної фіксації.

8 жовтня в Україні патрульна поліція почала використовувати нові пристрої для вимірювання швидкості TruCam. Перший тиждень поліцейські використовували TruCam в пілотному режимі лише для профілактики, аби водії звикли до нововведень.

Патрульна поліція склала 231 адміністративний матеріал про перевищення швидкості упродовж першого дня повноцінного застосування нових пристроїв вимірювання швидкості TruCam.

У поліції запевнили, що патрульні не будуть ховатися у кущах, аби зафіксувати швидкість автомобілів.

Американський пристрій TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1200 метрів. Він працює до 15 годин без підзарядки. TruCam має карту пам'яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фото в секунду.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024