Зірка від володимирської майстрині стане окрасою вашої новорічної ялинки чи різдвяного дідуха

27 Грудня 2017, 08:56
17172

Володимирська майстриня Олена Бабійчук своїми руками створює чудові вироби, які можуть стати окрасою вашої новорічної ялинки чи різдвяного дідуха.

Унікальність цих виробів у тому, що створені вони з соломки.

- Ідею виготовлення таких зірок побачила давно у журналі «Бурда». А в минулому році подібні зірочки з соломи побачила у церкві св.великомучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, що у Володимирі-Волинському. Я одразу загорілася бажанням зробити ці солом’яні зірки. Підключила «Гугл», довго шукала, бо пошуковик мене «не розумів». Та з часом натрапила спочатку на фото саме тих зірок, а потім і на відео. Але все було на німецькій мові…

Проте майстриня рук не опустила і з допомогою перекладача знайшла потрібні форми і навіть оформила замовлення.

- І тут чергова перешкода - доставка тільки в Польщу, - продовжує свою розповідь мисткиня. – Всеодно від задуму свого не відмовилась. З допомогою друзів вдалося замовити і все привезти в Україну. Щоправда ціна така нічогенька собі була.

Перші зірочки Олена робила по півтори години, а потім пристосувалась, пальці звикли ловити тонесеньку нитку та в’язати вузлики і справа пішла трохи швидше.

- Солому мала ще з тих часів як картини робила. Але не вся підходить, потрібно житню, вона і міцніша і довша, а в мене в основному вівсяна - коротка і м’яка, - продовжує Олена. - Отож матеріал майже закінчився, а плести зірки – настрій є. Тепер буду думати де знайти матеріал для роботи.

Форми і ножі для розрізання соломи
Форми і ножі для розрізання соломи

Необхідний реманент, який довелося замовляти аж з Німеччини
Необхідний реманент, який довелося замовляти аж з Німеччини

Майстриня розповідає, що для такої роботи потрібна скрупульозність, терпіння ( бо соломка делікатний матеріал) та всі необхідні форми для викладання.

- Кожна соломинка розрізається навпіл з допомогою спеціальних ножів, що йдуть в наборі, або ж на три, чотири, шість частин ( залежить від обраного ножа і товщини соломинки), - розповідає майстриня. - Ніякими схемами не користуюсь - викладаю зірку так як бачу. Звісно, дивлюсь на деякі готові роботи в Інтернеті, пробую повторити. Проте, кожен виріб намагаюся зробити на свій манер, внести щось своє, неповторне.

Так починається процес створення зірочки
Так починається процес створення зірочки



Так починається процес створення зірочки
Так починається процес створення зірочки

До речі, нещодавно Олена Бабійчук, разом із іншими волинськими майстринями представляла свої вироби на Українському Різдвяному ярмарку, що проходив у Варшаві (Республіка Польща). І слід зауважити, що новорічно-різдвяні зірочки сподобалися багатьом відвідувачам атракції, які поспішили придбати до свят ці новорічно-різдвяні прикраси.

Ще вже спаковані на ярмарок зірочки
Ще вже спаковані на ярмарок зірочки

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024