Від малого до великого: хто прославив рідну Володимирщину у минулому 2017 році

04 Січня 2018, 20:05
11612

На початку року 2018 підбиваємо підсумки року минулого – 2017.

Сьогодні читачі Район.Володимир-Волинський матимуть змогу пригадати людей, які своїми перемогами, здобутками та досягненнями прославили Володимирщину у минулому 2017 році.

Отож, починаємо.

Найбільше про Володимир-Волинський говорили тоді, коли згадували про митця Анатолія Бойка.

У лютому минулого року умілець з Володимира – Волинського став членом World Egg Artist Association, міжнародної асоціації майстрів, що займаються різьбленням на яєчній шкарлупі. А роботи Анатолія Бойка внесені до міжнародного каталогу організації.

Навесні минулого року стало відомо, що роботи відомого на всю Україну і далеко за її межами волинського майстра Анатолія Бойка виставлятимуть у всіесвітньовідомому музеї міста Сеул (Корея).

1

А в грудні минулого року володимирчанина, відомого на всю Україну та й закордоном митця Анатолія Бойка, за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм майстра нагородили званням «ЗАСЛУЖЕНИЙ МАЙСТЕР НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ УКРАЇНИ».

На цьому минулорічні здобутки митця не закінчилися.

Під кінець 2017 року Анатолій Бойко отримав «Зірку пошани», яка надійшла для нашого відомого земляка від громадського об’єднання столичних художників.

Нагадаємо Анатолій Бойко – людина напрочуд талановита: він малює, виконує різьбу на дереві і яєчній шкарлупі, в’яже гачком, вишиває, виготовляє вироби з очерету, лози і скла, виконує графіку з олівцем, освоїв чимало професій – від шевця до будівельника. Техніку ковки сріблом по яєчній шкарлупі Анатолій винайшов сам і їй нема аналогів у світі.

А 26 листопада 2015 року в приміщенні Верховної Ради України, талант нашого земляка навіки закарбували у «Книзі рекордів України». Фіксували рекорд за номінацією «Найбільша колекція яєчної шкарлупи, оздобленої металом»

Прославив своє рідне місто й випускник Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

1

Цього року семеро юних волинян з окремих предметів здобули по 200 балів.

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський серед цієї сімки є випускник однієї з володимирських шкіл.

Найбільший бал з хімії набрав володимирчанин Олександр Шевчук - випускник, золотий медаліст Володимир-Волинської спеціалізованої школа-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Минулоріч прославила Володимир-Волинський режисерка Світлана Федонюк

Її ігрова короткометражка «Начитали» здобула перше місце у номінації «Кращий студентський фільм» 12-го Міжнародного кінофестивалю «Кінокімерія», який відбувся 15-16 вересня 2017 року .

3

А навесні минулого року депутатка Володимир-Волинської міськради, голова комісії з питань освіти і культури Світлана Федонюк отримала престижну відзнаку на Всеукраїнському конкурсі сценаріїв «Своє кіно». 

Також рідне місто прославили на всю Україну дівчата-футболістки з команди «Ладомир» та їхній тренер Олег Бортник.

За минулий рік дівчата з «Ладомиру» нафутболили кілька перемог, серед яких і престижні – на Чемпіонаті України.

1

3

А їх тренер Олег Бортник, за версією Асоціації жіночого футболу України, потрапив у трійку кращих тренерів України за підсумками минулого 2017 року.

Про володимирську 14 ОМБр заговорили на всю Україну після того, як на Чернігівщині завершився конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України. Змагання тривали протягом тижня. Серед учасників команди Сухопутних військ, Високомодільних десантних військ та Військово-Морських сил.

1

Перехідний кубок та сертифікат на 100 тисяч гривень з рук начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктор Муженка отримали танкісти 14 окремої механізованої бригади

Прославив рідне місто й Андрійко Асмолков, учень другої одинадцяти річки, який минулоріч узяв участь у Всеукраїнському фестивалі «Великодня писанка 2017».

1

Його диво-писанка, із якою він брав участь у фестивалі, дещо менша ростом за нього, проте яскрава, віршована та дивовижна.

Писанка володимирського школяра красувалася серед тих, які були встановлені на Софіївській та Михайлівській площах у Києві, а пізніше ці витвори українських майстрів вирушили у турне.

Заговорили на всю країну, згадуючи наше місто й тоді, коли йшлося про театр «Різнобарв’я».

Минулоріч театр заявив про себе на провідних телеканалах України, випустив у світ кілька прем’єр, відсвяткував свій маленький ювілей, отримав звання «народний» та відкрив свою малу сцену у стінах культурно-мистецького центру.

І все завдяки невтомній та незмінній режисерці театру Ларисі Половньовій.

У вересні минулого року про наше місто почули аж в Японії. Саме туди були надіслані роботи учнів Володимир-Волинської дитячої художньої школи для участі у Міжнародному конкурсі дитячих малюнків у місті Токіо.

У цьому конкурсі брали участь діти з 85 країн світу, які надали майже 20000 малюнків, з України у конкурсі взяли участь 232 дитини та всього 5 із них здобули перемогу. З цих 5 - двоє учениці Володимир-Волинської дитячої художньої школи.

Учениця викладача Тетяни Омельченко Софійка Коверко отримала золоту винагороду, а учениця викладача Катерини Юрчук, Олександра Кобилянська - бронзову. 

Прославила рідне місто випускниця гімназії, яка минулоріч стала делегатом на черговій регіональній сесії Європейського Молодіжного Парламенту України.

1

Участь у цьому засіданні взяла мешканка Володимира-Волинського, нині - випускниця гімназії ім. Олександра Цинкаловського Оксана Пилипюк. Саме вона виборола право представляти наше місто, чи навіть область, на сесії Європейського Молодіжного Парламенту України.

Змусила говорити про Володимир-Волинський і вихованка вокальної студії «Лодомир».

Наприкінці квітня у Луцькому Палаці культури відбувся дев’ятий вокально-хореографічний Всеукраїнський конкурс «Твій шанс», у якому взяли участь понад тисячі найталановитіших учасників з усіх куточків України.

Перше місце в одній з категорій у ньому отримала юна володимирчанка, вихованка зразкової студії вокального співу «Лодомир» Ліна Ткачук.

Прославила рідний Володимир і юна володимирчанка, яка взяла участь у показі відомого українського дизайнера, що відбувся на злітній смузі аеропорту та потрапила на сторінки відомого журналу.

2

Дизайнер Жан Гріцфельдт (Jean Gritsfeldt), відомий своїми незвичайними показами на самих непередбачуваних локаціях, представив свою колекцію, яку символічно назвав «Eupraine» - на честь довгоочікуваного безвізового режиму і зближення України з Європою. Подіумом для дефіле стала злітна смуга аеропорту, а моделі спускалися трапом з салону літака.

Володимирчанка Марта Дацюк, учениця 11 класу Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернат «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», теж взяла участь у цьому показі, який відбувався прямо на злітній смузі в київському аеропорту «Бориспіль».

Кілька разів змушували говорити на провідних фестивальних та конкурсних сценах про Володимирщину сестрички Акієви - Юлія та Анна. Впродовж року вони взяли участь у багатьох вокальних конкурсах та фестивалях. Останні минулорічні здобутки сестричок - перемоги на фестивалі дитячої творчості «Різдвяна казка» та у міжнародному фестивалі «Зіркова хвиля».

1

Дуже часто згадували Володимир-Волинський на всю Україну завдяки перемогам наших боксерів. Їх у минулому році було стільки, що важко перелічити. І все завдяки тренеру Юлії Семко.

Згадаємо Кубок України з боксу серед жінок та чемпіонат України серед жінок-молоді та юніорок, який відбувався 5-20 серпня 2017 у Харкові. 

1

Наше місто на чемпіонаті представили вихованки Володимир-Волинської районної ДЮСШ. У результаті, володимирчанка Наталія Павловська виборола 2 місце.

Як бачимо, Володимирщина має ким пишатися! Сподіваємось, що новий 2018 рік принесе ще більше перемог та здобутків, які змусять говорити про наш, володимирський край, не тільки в рідній Україні.

Коментарі
04 Січня 2018, 22:22
Ми гордимось Вами!!!!!
05 Січня 2018, 13:46
Ми пишаємося Вами.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024