Перевізники просять більші тарифи, громада - якості та безпеки. Побачимо, хто що вторгує. БЛОГ

28 Січня 2019, 21:51
Перевізники просять більші тарифи, громада - якості та безпеки. Побачимо, хто що вторгує. БЛОГ 4755
Перевізники просять більші тарифи, громада - якості та безпеки. Побачимо, хто що вторгує. БЛОГ

28 січня відбулися громадські слухання щодо підвищення тарифів на перевезення пасажирів у місті Володимирі-Волинському.

На зустріч прибули представники міської влади та сусідніх ОТГ, перевізники, місцеві ЗМІ.

Щодо представників громад, то їх було катастрофічно мало. Хотілося, щоб хоч на одному слуханні був повний зал люду, бо громада повинна іноді нагадувати владі «хто в домі господар».

Було сказано, що нині у Володимирі – найнижчі тарифи на перевезення. Бо в Нововолинську вже 5 гривень, в Ковелі та Луцьку - теж. Вкотре нагадали й про те, що ще з осені минулого року перевізники почали звертатися до міської влади, аби підвищити тарифи, бо,мовляв, біда чорна.

Шкода, що пенсіонери не мають кому нагадувати про своє зубожіння і біду чорну.

У присутніх виникло кілька запитань до проекту рішення про встановлення нових тарифів на перевезення, які більше стосувалися економічної сторони.

Можна «включити» математика, фізика, економіста і довго описувати економічне обґрунтування підняття тарифів з 4 до 5 гривень для дорослих і з 2 до 3 – для дітей від 6 до 14 років. Йдеться про перевезення в місті, за його межами – дещо інша арифметика, яка добре розписана на офіційному сайті міської ради, в проекті рішення виконкому. Наразі хочеться більшу увагу приділити якості перевезень, яка, на жаль, не росте з тарифами.

Отож, на зустрічі говорили про якість обслуговування, про те, що деякі люди можуть і 10 гривень заплатити, а натомість і далі будуть отримувати «екстремальні покатушки» в знищених і запльованих салонах, години очікування, а то й взагалі «зірвані» побачення з маршруткою.  

Перевізники слухали, кивали головами і, ймовірніше за все, в умі вже прикидали, коли ж  можна буде вже нові цінники в бусі повісити.

Почули громаду? Не факт…

«Ви ж розумієте, що не про тарифи йдеться, а про те, що вам скільки не дай, ви всеодно не будете виходити на маршрут, будете пускати знищені, не здатні для перевезення маршрутки, «взаший» виштовхувати з маршрутки старих і немічних, дітей а іноді й атовців…Нічого не зміниться! Від перестановки доданків сума не міняється!», - звертались присутні до перевізників.

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук зазначив, що проблема ще й в тому, що вже кілька років поспіль конкурси для перевізників виглядають як «конкурси одного учасника». Чомусь, у Володимирі бізнесмени не поспішають вкладати кошти у цей напрямок підприємництва.

Говорили й про те, що є в місті маршрутки, їхати в яких просто «любо-дорого», - завжди чисто і завжди вчасно.

Хочеться звернути увагу, що на слуханнях не було озвучено жодного заперечення щодо підвищення тарифів, бо сьогодні всі розуміють, що росте ціна на пальне – росте в ціні й все решта. Проте вимоги щодо якості перевезень – ніхто не відміняв.

Чи почули перевізники громаду? Будемо бачити.

А для кращої комунікації з перевізниками та водіями володимирських маршруток було вирішено створити групу у Facebook.

Будемо писати, обговорювати, ганити і хвалити. Дивись, щось з цього і вийде…

Тетяна ПАЛАЄВСЬКА

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024