Чистота, комфорт, безпека: на який результат працює муніципальна варта Володимира

23 Квітня 2018, 19:30
9896

Надворі в самому розпалі період благоустрою, відповідно, городяни все більше вдаються до спалювання сміття, гілля, сухої трави на обійстях та на прибудинкових територіях. Це призводить не тільки до порушень правил благоустрою, а й завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу.

В обласному центрі таких «господарників» вже почали карати гривнею. Кажуть, є результат. 

Як справляється муніципальна варта Володимира-Волинського з цією проблемою, як карає порушників правил благоустрою. скількох городян уже вдалося притягнути до адмінвідповідальності, - розповідає начальник муніципальної варти Андрій Книш.

- Із цією проблемою стикаємось з того часу, коли почався сезон спалювання сухої трави. Загорання є дуже небезпечними для довкілля та життя людей, завдає шкоди дрібним тваринам і рослинам. Та й гасіння таких пожежних займань потребує немалих зусиль і вкрай оперативного реагування, - зазначає очільник муніципальної варти. - Про такі часті пожежі кожного дня нас інформують ЗМІ. У сільській місцевості, на жаль, це щоденне явище і, скажемо так, не контрольоване. У  містах дана ситуація більш контрольована.

Хочу сказати, що у Володимирі-Волинському на сьогодні кількість випадків спалювання трави, гілок чи відходів значно зеншилась. Жителі нашого міста користуються послугами місцевого КП "Полігон".

 Люди стали менше спалювати траву чи гілки. Нині дим у нашому місті можна побачити рідше ніж раніше, зменшились також звернення громадян до нашого відділення, якшо брати до уваги літньо- осінню пору минулого року.  

Правда ситуація з кожним днем може змінитись на гірше, тому ми очікуємо кінець місяця і тоді вже підіб'ємо підсумки своєї роботи.

Додам, що за останній передпасхальний тиждень, під час здійснення огляду території міста та підготовки міста до свят, інспектори муніципальної варти виявили кілька дрібних порушень вчинених, здебільшого, літніми людьми. В більшості випадках вони через свою (за їхніми словами) неспроможність вирішили спалити його на прибудинковій території. За малозначність порушення по даному факту проводимо профілактичні роз’яснювальні бесіди.

У разі фіксації уже створеного підпалу трави чи гілок (виявлених всіх ознак правопорушення) складається адміністративний протокол. На жаль, люди не завжди розуміють всю суть своєї вини, мовляв, «що ж тут такого» і «такого  при совєтах не було»... У такому разі інспектори повинні пояснити, що є затверджені загальнообов’язкові Правила благоутрою та його пункти, згідно яких керуються правові відносини у сфері благоустрою, права та обов’язки. До того ж, ми не караючий орган, а організація покликана контролювати саме дотриманням даних правил. 

Як наголосив очільник муніципальної варти, мешканці міста у разі фіксації спалювання трави, гілок  чи побутових відходів сусідами, чи на території загального користування, на об’єктах благоустрою, вулично-дорожньої мережі чи на території масового відпочинку, громадяни можуть звертайтися безпосередньо у відділення муніципальної варти за тел.3-85-07.. Для оперативного реагування за номером 102.
 

Андрій Книш нагадав містянам, що за спалювання сухої трави, гілок чи побутових відходів згідно згідно ст. 152 КупАП та Правил Благоустрою території м. Володимира-Волинського, громадяни можуть отримати штраф у сумі від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян. 

Очільник володимирських муніципалів також наголосив, що робота відділення муніципальної варти це здебільшого розгляд звернень громадян та огляд вулиць території міста (інспектування міста), під час якого проводяться роз’яснювальні профілактичні бесіди з громадянами ,надаються приписи підприємствам, установам для виправлення того чи іншого порушення.

- Закінчились пасхальні свята, але розслаблятись не збираємось, так як попереду 1030-річчя нашого міста, тому згідно затвердженого виконкомом плану Благоустрою міста на 2018 рік будемо плідно працювати. Роботи вистачає, - додав пан Андрій. - З настанням тепла ще роботи додасться. Зокрема, це контроль за утриманням території масового відпочинку громадян. Молоді пари, компанії більше збиратимуться у парках, скверах та міському пляжі. Хотілось би звичайно закликати усіх, щоб під час відпочинку, або ж різноманітних святкувань, городяни не нищили елементи благоустрою та зелені насадження, а після себе - прибирали місце відпочинку. 

Крім того, у нашому місті збільшується кількість дитячих та  спортивних майданчиків. Усі вони повинні бути безпечними для життя та здоров’я громадян, підтримуватися у належному технічному стані,. На це працівники відділення, під час відвідування кожного двору, буду звертати увагу і в разі чого повідомляти відповідні служби.

Згідно Правил благоустрою, в компетенції муніципальної варти Володимира-Волинського контроль за паркуванням автотранспортних засобів на озеленених територіях, біля дитячих, спортивних майданчиків, на квітниках, на газонах та троутарах. В разі чого всі порушення будуть фіксуватись та складатись адмінпротоколи. Готується також рішення про здійснення заходів, щодо зменшення впливу тютюнопаління та його шкідливого впливу на території нашого міста.
На цьому тижні дано доручення інспекторам відділення перевірити по місту поштові шафи (ящики), багато яких мають непривабливий вигляд, псують вигляд вулиці загалом та потребують ремонту. Проведемо аналіз, та звернемось з відповідним листом до відновідної організації для усунення недоліків.

Додержання суб’єктами господарювання комплексу робіт, спрямованих на наведення та постійне підтримання чистоти і порядку за своїми територіями; благоустрій та утримання прибудинкових територій житлових будинків;  розміщення буд.матеріалів; встановлені точки торгівлі у невідведених місцях та інші пункти, які з настанням теплої пори будуть першочерговими на порядку у відділенні муніципальної варти.  

Як додав на завершення розмови керівник муніципальної варти, якшо хочеш побачити результат – треба діяти, А результат – чисте, комфортне та відкрите для людей наше місто.

Коментарі
26 Квітня 2018, 16:11
Насправді все не так як говорить Книш, і взагалі всі знають ,що він є боягуз і підлиза
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024