«Не можу сама стати кращою – зроблю когось гіршим» – лист-відповідь людині, яка виховує дітей

06 Лютого 2019, 17:00
ДНЗ№8 «Вишиванка» 11742
ДНЗ№8 «Вишиванка»

Останнім часом все частіше в освітні процеси найбільшого дошкільного навчального закладу міста втручаються політикани, обравши за опозиційний інструмент виховательку, одиноку багатодітну маму. Маніпулюючи становищем цієї жінки, вони використовують дану ситуацію задля власного піару, не більше. Принаймні в цьому нас переконують люди більше обізнані в тому, що відбувається в одному з дитячих садочків Володимира. 

Отож, ситуацію коментує завідувачка ДНЗ№8 «Вишиванка» Зоряна Гузь.

«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості. Цей принцип Василя Сухомлинського актуальний і донині. Поки у світ дитинства не заходить політика.
Колектив Володимир-Волинського ДНЗ№8 «Вишиванка» глибоко обурений замовною статтею газети «Місто вечірнє» від 31 січня. З усього тексту на три шпальти газети погоджуємось лише з однією цитатою авторки: «садок чудовий, з хорошою репутацією і багатою історією». 

Садок «Вишиванка» має багато успіхів, перемог, здобутків. Ми завжди намагаємось бути попереду, не боїмось нових викликів та труднощів. Саме у нашому і єдиному садочку у свій час виховували дітей-інвалідів в реабілітаційних групах, саме наш садок став першим з міських садків, хто започатковував інклюзію. Ми активно впроваджуємо інновації в освітньому процесі та дбаємо про те, щоб у нашому садку було тепло, затишно, комфортно. У нас панує атмосфера доброзичливості, взаємодопомоги, дисциплінованості, направленої на результат. Саме тому маємо у місті хорошу репутацію садка, у який впевнено хочуть віддати свою дитину батьки. Результати та репутація одним днем не заробляються, і «деспотичною палкою» неможливо загнати педагога з мінімальною заробітною платою до успіхів і перемог, якими ми пишаємось. Ми - команда однодумців та ентузіастів, які не рахуються з власним часом, фінансовими ресурсами, не обмежуються рамками посадових інструкцій. Саме тому маємо такі результати.

Проте, якщо вихователь Інна Путятіна визнає хорошу репутацію садка і водночас називає його тюрмою, слід задуматися над тим, чи на своєму ця людина місці, чи своєю наполегливістю долучилась до успіху установи, чи може пишатися своїми здобутками та чи є вона частиною цього колективу, який так паплюжить сама і дозволяє зі своєї подачі робити це іншим?!

У будь-якому колективі сумлінний працівник ніколи не матиме проблем із керівництвом. Проте, якщо людина з першого дня виходу на роботу збирає навколо себе негатив (зі слів Інни Путятіної), шукає постійно причини, щоб не працювати, порушує чинне законодавство, інструкції, а у відповідь на зауваження голосно кричить «керівник-монстр, рятуйте!», то зрозумілою стає ситуація. Вдумливий читач, аналізуючи статтю, задасть чимало запитань. Якби Інна Путятіна у прикрий день крадіжки особистих коштів працівників садка перебувала на своєму робочому місці і виховувала дітей, як того вимагає її посадова інструкція, а не більшу половину зміни бігала по усій установі, то і питань у правоохоронних органів до неї не виникало. Але це компетенція правоохоронних органів (а не завідувача, як звинувачує вона). У мене лише питання до Інни Валеріївни: звідки Ви, непричетна до крадіжки особа, знаєте такі подробиці (цитую з газети): «…причому якось дивно зникли: з гаманців витягли не всю суму, а залишили щось «на хліб». Видно, злодюжка виявився гуманним». Пліткували, скажете ви? У відповідь відповім: займатися треба безпосереднім виконанням своїх посадових обов’язків, і не буде проблем на роботі.

Усі наступні порушення трудової дисципліни вихователем Путятіною розглядалися у суді. Для зацікавлених цитую з рішення суду №154/3068/182/154/1139/18 : дійсно в діях Путятіної І.В. є склад дисциплінарного проступку (щодо крадіжки продуктів харчування) та порушення трудової дисципліни (щодо прогулу). До речі, Інна Валеріївна десяток разів у скаргах, суді, комісіях, дописах намагалась виправдати факт скоєної нею крадіжки продуктів харчування, щоразу в різній інтерпретації. 

Безпека дітей в ДНЗ – це пріоритетний напрямок роботи завідувача. Кожен працівник зобов’язаний двічі на рік пройти медогляд і представити в установу медичну книжку. Проте Інна Валеріївна відсторонена від роботи 28 грудня внаслідок непройденого обов’язкового чергового медичного огляду, який вона мала пройти до  22 листопада. У відповідності до чинного законодавства керівник має право направити працівника і на позачерговий медичний огляд, якщо стан його здоров'я  викликає занепокоєння, тим паче, що вихователь щодня працює з дітьми. Стан здоров’я працівника є конфіденційною інформацією, яку розголошувати я, як керівник, не маю права. Дозволю собі зауважити, що якщо медичною установою не надано допуску до роботи вихователю, то це тема для роздумів і компетенція лікарів, а не «монстра-завідувача» ДНЗ. Я впевнена у компетентності наших лікарів і в тому, що в цій ситуації вони керуються нормами чинного законодавства в межах своєї компетенції.

Установа в свою чергу готова була покрити усі фінансової витрати, пов’язані з проходженням медогляду Інні Путятіній, неодноразово її переконуючи усунути це порушення трудової дисципліни. На батьківських зборах батьки одностайно висловили думку про те, що вихователь має пройти медогляд і повернутися до виконання своїх обов’язків, бо від тривалої  відсутності постійного вихователя страждають діти. Навіть «захисник Зінкевич» висловив думку батькам, що він би своє дитя не віддав такому вихователю.  

Проте Інна Путятіна наполягає, що буде «боротися» до кінця! Пані Інно! А де ваш кінець? Усіма своїми постами, дописами, статтями протягом шести місяців ви неодноразово ображали, принижували, проклинали мене і колектив в якому працюєте. Я в свою чергу не дозволила за весь цей період озвучити жодного образливого слова у ваш бік. Ви ж, усупереч чинному законодавству, постійно пишете всі розмови з моєю присутністю на диктофон. То надайте докази моїх образ в правоохоронні органи, вашим «ляльководам», а не булінгуйте мене на пустому місці протягом півроку! Я розумію, що у вашій «боротьбі до кінця» є мета знищити мене як керівника і людину. А місце для своїх улюблених вихованців там є? Ви стверджуєте, що любите свою роботу? То чому ж свої власні принципи ставите вище власних дітей і своїх улюблених вихованців, адже пройти медогляд за рахунок установи дешевше і простіше, аніж доказувати свої принципи у суді? Я вам відповім. Тому що ви обрали найпростіший шлях: не можу сама стати кращою -зроблю когось гіршим. А в цей час ваші колеги по роботі щодня ходять на роботу, виховують дітей, готуються до конкурсів, своїми «золотими» руками і серцями створюють атмосферу дитинства в нашому закладі. І я дякую усім працівникам за віддану роботу на благо дітей! 

Я звертаюся до вас, Інно, зробіть усе, аби повернутись на улюблену роботу, доказати своїми успіхами, перемогами, здобутками свою значимість і любов до професії». 

Як наголосила завідувачка закладу, «Вишиванка» успішно працювала і буде працювати всупереч усім тим політиканам, яким так дошкуляють успіхи одного з найбільших дошкільних закладів міста.

Читайте також: Перевізники просять більші тарифи, громада - якості та безпеки. Побачимо, хто що вторгує. БЛОГ

Коментарі
06 Лютого 2019, 20:53
У попередній статті йшлося зовсім не про колектив садочку та його гарну репутауію(набути стараннями минулих керівників),А про образи саме з боку керівника,який так ревно спирається на чинне законодавство. А спекулювати тим,Що образили весь колектив не варто і не професійно.
06 Лютого 2019, 21:06
Таку неврівноважену виховательку не можна категорично пускати до дітей. куди дивиться завідуюча міськно? а батьки чого мовчать?
06 Лютого 2019, 21:55
Знаю Зорягу Олегівну особисто, можу охарактеризувати тільки з найкращого боку. Підтримую її та засуджую нелюдів , які використовують таких же падлюк задля своїх інтересів
06 Лютого 2019, 22:02
В коментарях до даної статті можу сміливо заявити, що у нас чудовий садок. Багато людей (батьки та колектив)писали позитивні коментарі в дописах пані Інни. Проте &quot;чесна&quot; вихователька на протязі кількох хвилин їх видаляла. Деякі скрини вдалося зробити. От і виявилося що громадяни міста бачили інформацію &quot;однобоко&quot;. <br/>Думаю якби колектив був і дійсно заляканий і бачив, що їх захищає сам депутат обласної ради, то невже всі б не пішли проти &quot;керівника-садиста&quot;? Думаю колектив влаштовує діючий керівник, а Путятіна І.В. просто політична маріонетка. Таке відчуття , що п. Інна думає, що якщо скрізь покричить і понаписує, то їй можна буде робити що захоче не дотримчись внутрішнього розпорядку. Пане Констянтин, чому Ви так ревно слухаєте лише думку ІННИ, послухайте ще колектив і батьків! Можливо не все так як Вам донесли в тій інтерпритації якої Ви дотримуєтеся? <br/>Пані Інно мождиво пора жоказувати св профпридатність вчинками на педагогічній ниві, а не писанинами і образами? Думаю якби мали то вже б звільнили.
06 Лютого 2019, 22:40
Началось выливание грязи один на одного.А та так сделала,а та так.Понятно одно,что заведующей не по носу.Не склонила голову,не упала в ноги поджав губы воспитательница.А со стороны заведующей очень красиво огласить во всё горло где и кто лечил свои нервы.А врач клятву Гиппократа давал?!Или это слова?!Вот и эта статья получается, что заведующая нагадила,а теперь свой зад прикрывает.Все люди и у всех есть гордость и душа.И никто не имеет права гадить и плевать ,темболее руководитель.
06 Лютого 2019, 22:41
На злодію шапка горить..... це ж треба стільки часу розвивати інформаційну війну , писати всяку огиду та розповсюджувати її. Людина з чистою совістю поводить себе зовсім по іншому
06 Лютого 2019, 22:45
В кожного свої методи показувати свою значимість та здобутки . Треба бути чесною перед Богом . Пані Інна це зрозуміє, рано чи пізно.
06 Лютого 2019, 23:00
Зоряно Олегівно, бажаю вам гідно вистояти усі ці образи...політичний булінг !!Сил Вам!Феміда на Вашій стороні
06 Лютого 2019, 23:09
Вкрала кошти , вкрала дитячу їжу, лікувалась у психлікарні .....куди котиться цей світ.... люди схаменіться , кого беруть на роботу виховувати наших дітей ?????????????????
06 Лютого 2019, 23:16
Интересно сколько политики платят за скандал))) Готов сотрудничать за хороший гонорар)
06 Лютого 2019, 23:32
Хочу висловити слова підтримки колективу ДНЗ Вишиванка і завідувачу Гузь Зоряні. Ви мужні, дружні, креативні, неординарні та не повторні. Садочок дійсно заслужено називають одним із кращих. Дуже прикро, що є люди які хочуть це все зруйнувати.
06 Лютого 2019, 23:58
Зоряною Олегівна,ти хороший і вмілий керівник!!! Де профспілка закладу,це її питання?!
07 Лютого 2019, 00:49
Просто історія про золотий батон Януковича! Дивно,що керівник таки все видає за політиканство.А не доводить свою відповідність займаній посаді вагомим аргументами: чи має право бути на посаді чи призначалася за якісь особливі заслуги, чи провела службове розслідування або ж просто випустила злість і влаштувала розбірки, бо поводиться ніби недоторкана і безнаказана....
07 Лютого 2019, 00:54
Коментар мене як людини чоловічої статі не дуже буде важливий. Але в житті так склалося що я свого сина в садочок заводжу і забираю і ні один раз за 9 місяців не пожалкував про це. Зранку тебе зустрічають з посмішкою, ввечері тобі росказують про досягнення моєї дитини... А це лице керівника... Як хтось писав - Бог розсудить...
07 Лютого 2019, 01:26
На роботі завжди є вищестояще керівництво, хтось сприймає критику ,реагує на зауваження , знаходить компроміси, а тут яскравий приклад неадекватної поведінки працівника- перейдені розумні межі!! а все ради чого ?? монстр - керівник робив зауваження ? ).<br/> О так , більше ж ніхто у світі не відчував контроль керівництва, а тим паче не виконував поставлених вказівок, які не так часто до вподоби. <br/>Доросла жінка,а перетворила щоденну ситуацію в театр особистісних образ
07 Лютого 2019, 02:03
Ой,яка ж підступні жінка -вихователька!Як страшно збанкрутів Садочок і його всестльний керівник!!! Це звичайна ситуація для нашої країни:ті,хто керують крадуть мільйонами,а посадити можуть селянина за мішок картоплі. Хочеться побажати пані директорці,що якщо закінчиться каденція і захист- щоб не прийшлося їй самій брати хліб у відходах....А якщо візьме,то хай так як вона не розпинають....і не судять. Бо від суми та від тюрми....
07 Лютого 2019, 11:20
Зоряна Олегівна дуже розумна та справедлива жінка , толковий керівник та чудова мама. Шкода ,що такі працівники як Пані Путятіна недобросовісно ставлять під загрозу досвід та емоційне здоровя людей
07 Лютого 2019, 11:25
Шановні політикани!!! Хватить втручатись та вести свої маніпуляції!!! Ви вже і так зажерлися. От якби причетних зробити відомими,Нехай місто знає своїх героїв!
07 Лютого 2019, 12:29
Читаючи істеричні дописи виховательки розумію дії керівника.якщо та істерія в якийсь несприятливий момент спричине біду з вихованцями,то в тюрму сяде завідувач,а не вихователь,бо ж вона буде хвора і неосудна.Але якщо педагог впевнена,що вона здорова,то чому не пройти спокійно медогляд і закрити тему?
07 Лютого 2019, 13:03
У працівника як раз і адекватні нормальні дії, дії нормальної людини. Вона захищає свою честь і гідність. Вона багатодітна мати, волонтер.Вона шукає захисту. Ніхто не має права принижувати людину. Ні керівник, ні колега по роботі. Гарний керівник не дозволив би, щоб конфлікт зайшов так далеко та взагалі би сприяв щоб конфлікту не було. Цей цирк в садочку розпочався як прийшла на посаду завідуючого Зоряна Олегівна. А Скільки людей з нею вже пересудилося!Скільки звільнень за незрозумілих причин!Такою текучості кадрів не має в жодному дошкільному закладі міста! Як це відбувається під час її правління. Давайте дивитися правді в очі! Щоб так принизити людину за шматочок хліба!?Це гуманно і це по християнськи? І це чинить православна людина?Так брудом облити багатодітну матір, влаштувати їй обшуки, пришити їй політичний підтекст?І Все це за шматочок хліба?!!!ЖАХ! Це треба не мати нічого людського у душі!Зоряно Олегівно, не чесно і непорядно з вашого боку просити батьків і колектив писати заказні коментарі і листи на ваш захист. <br/>А ВАШ ЗАЛЯКАНИЙ КОЛЕКТИВ, правду &quot;про свою любов до вас&quot; вже говорить поза очі. А незабаром скаже вам про це особисто в очі. Але Бог всіх розсудить і кожний матиме те, що заслужив.
07 Лютого 2019, 13:26
Он воно що!! Я то думала це кофлікт керівника і підлеглого, а тут виявилось політичне втручання ! Жах ! Ганьба політичним втручанням! Потрібно цю справу винести на вищий рівень розголосу !!!!
07 Лютого 2019, 13:47
Слова Пані Путятіної - це далеко не слово &quot;колективу&quot;, якщо була здійснена крадіжка, то нехай відповідає за свої дії згідно діючого Законодавства, а не заручається підримкою політиків, які підхопили її як маріонетку , яку наступного ж дня викинуть. Колектив повністю підтримує Зоряну Олегівну . Наведення порядку завжди призводить до підняття бруду ! А хто звик до безладу та не готовий до змін на краще - починає зсилатись на образи та псевдо приниження , бо більше брати нічим ! Люди допоможіть, бо ж образили мене зірку!
07 Лютого 2019, 13:53
Дозволю собі висловитись від імені батьків - садочок справді став кращим, і це заслуга , в першу чергу керівника. Дякуємо та підтримуємо Вас Зоряна Олегівна.
07 Лютого 2019, 14:42
Зоряна Олегівна чуйний, розумний, дисциплінований та креативний керівник. Вона ніколи не вимагає від працівників нічого більшого крім добросовісного і сумлінного виконання своєї роботи.
07 Лютого 2019, 15:19
Читаю і думаю, а що зробила Путятіна для цього садочка ? А що зробив народний місцевий обранець від партії &quot;Самопоміч&quot; для міста окрім критикувати тих хто працює? Люди- кого понабирав Садовий у нашому місті у свою партію?<br/>Порівняйте садочок з тим, яким він був ще 4-5 років тому, Ви його не впізнаєте.Це дійсно заслуга колективу та завідувача садком.Бажаю колективу здоровя та успіхів у Вашій нелегкій праці, ви виховуєте достойну зміну тим хто зараз неможе нічого зробити, тільки критикувати. <br/>А Путятіній бажаю якнайскоріше зрозуміти, що її використали. Шкода Вас.
07 Лютого 2019, 21:00
За 4-5 років в усіх садочках і школа багато що змінилося завдяки фінансуванню,а аж ніяк керівникам. Погоджусь,що матьорий керівник здатен більше вибити і тому більше мати...але також за рахунрахунок бюджетних міських коштів,які були люб'язно перенаправлені. Не приплітайте політику, майте здоровий глузд! Не всі в місті такі недалеко і необізнані! Колектив прекрасний! Ніхто не спорить і не паплюжить його! Ви ,пані директорка,схаменіться і не перекладайте свою власну відповідальність на громаду садочка! Якщо людина зверхня і самозакохана та ще й з великими амбіціями великого керівника,то чому ж не тримає відповідь сама а залучає усіх спекулюваннями про честь закладу! Хотілося б навіть залучити телебачення і потрібно було б.Робимо заявку на &quot;Стосується кожного&quot;!
08 Лютого 2019, 10:14
За стільки років міська рада про популярність в лапках серед дошкідьних закладів міста і області має дякувати тільки Зоряні Гуз.Дай Бог щоб її заслуги у війні з вихователькою не стали відомими на всю Україну.Якщо чесно, то не знаю чим значущий її досвід як керівниці, але найкращими закладами для дошкільнят вважаються дитсадок в школі інтернаті, швейної фабрики і по вул.Луцький.В перший то батьки пишуться в чергу, щоб туди потрапити.Чим же так може похвалитися директоп Гуз Зоряна?Тим,що не змогла як керівник знайти до активної, думаючої і творчої Путятіної, стаж якої в садочках більше 15 років, підхід і порозуміння?Таких керівників потрібно звільняти, вони шкодять суспільству.Читав про Зоряну і її шлях до посади, то куди він оковирніший і вкритий таємницями.Інша справа Інна.А Зінкевич і всі інші молодці що не кинули людину в біді.<br/>Шкода,що колектив , заляканий мовчить.хоча на зборах, що провела Зоряна дві неділі тому показали при 8 голосів за Зоряну,8 голосах за Інну, і при 20 утриманих говорить не на користь ддиректорки.А ще деталь, перед зборами, як в тюрмі, у всіх зібрали мобільні телефони.Таки точно треба розібратися столичним журналістам в заслугах &quot;такої шанованої Зоряни Олегівни&quot;.
08 Лютого 2019, 11:06
Відповідаю пані Галині Федорчук,якА по тексту &quot;читаВ&quot; і вболіває за мої досягнення.На батьківських зборах,про які ви говорите,не проводилось голосування ні за директора,ні за вихователеля,та й власне математичним підрахунком стверджую(опираючись на протокол зборів),що такої кількості батьків не було.А про відібрання мобільних телефонів-це взагалі АБСУРД!І взагалі,поки ви пліткуєте про мене і мою роботу,ми не міряємось силами з жодним садком і колегами,а працюємо на результат для тих дітей,яких нашому колективу довірили батьки
08 Лютого 2019, 11:56
Видно за Путятіну політикани і коментарі відписують : коментар від Галини Федорчук , а по тексту пише &quot;ЧИТАВ&quot; . Як воно усе робиться...) І смішно і плакати хочеться... Де справедливість?
08 Лютого 2019, 12:01
Пане прихований Х , то пишіть вже коментарі від себе... що ж Ви псуєте репутацію Пані Федорчук, виставляючи її неграмотною...
08 Лютого 2019, 12:06
Псевдо Галина Федорчук , якщо вже пишете неправдиві та сумнівні коментарі , то хоч перечитуйте повідомлення перед відправкою
08 Лютого 2019, 13:24
А вже більше сказати нічого? Я висловила свою думку. Писала з телефону, який виправив
08 Лютого 2019, 13:25
А вже більше сказати нічого? Я висловила свою думку. Писала з телефону, який виправив
09 Лютого 2019, 02:56
Хочу висловити захоплення керівником дитячого садка Пані Зоряною! Ця тендітна молода жінка взяла на свої плечі важку ношу - керівництво жіночим колективом. Людину пізнають за її справами. Пані Зоряна, за досить короткий проміжок часу, спільно - рука в руці з колективом ДНЗ створили на території, та в дитячому садочку атмосферу квітучого саду! Все це завдяки наполегливості, відмінному естетичному смаку Пані Зоряни і вмілим рукам та креативності дівчат, які працюють під її керівництвом. А якими здобутками може похизуватись Пані Інна!? Вона все повторює :&quot;Я багатодітна мама, я волонтер...&quot; Шановна добродійко, коли ж Ви маєте час для своїх дітей, якщо стільки часу витрачаєте на те, що паплюжите честь своєї начальниці та очолюваного нею колективу?! Хіба ж годиться добропорядній християнці волати на весь світ про свою благодійність, адже Біблія нас вчить:&quot;...коли ми робимо добрі справи, не потрібно про це трубити на весь голос, як це роблять лицеміри, але ліва рука не повинна знати що робить права...&quot; Тож, Пані Інно, припиніть плюндрувати створене роками (і не Вами !!!) чесне ім'я колективу, та його керівника! Досить самостверджуватись за рахунок приниження інших! Присвятіть час, який Ви на це витрачаєте, своїм діткам, яких Ви так любите!!! А Вам, Пані Зоряно, хочу висловити свою підтримку, та побажати міцного здоров'я, оптимізму та нових звершень!!!
26/04/2024 Четвер
25.04.2024