Володимир у час пандемії: місто оговтується, живе і розвивається

26 Липня 2020, 16:50
Ярослав Матвійчук 2685
Ярослав Матвійчук

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук у переддень 1032-річчя Володимира-Волинського розповів про щоденні турботи, основні досягнення та плани розвитку міста.

Останні тижні були багатими на приємні новини для Володимира-Волинського. Після зустрічі з Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим стало відомо, що міська лікарня отримає статус опорної, завдяки співпраці з Фондом енергоефективності у місті розпочались роботи з модернізації багатоквартирних будинків, а послаблення карантинних обмежень та низький рівень захворюваності жителів на COVID-19 дозволили розпочати роботу дитячих садочків, інформує БУГ.

Як зазначив Ярослав Матвійчук, відкриття садочків дозволило нарешті знизити соціальну напругу, адже відтепер батьки можуть спокійно працювати, не думаючи, де та з ким залишити дитину.

У родині Ярослава Матвійчука чимало педагогів, тож не з чуток знає, наскільки виснажливим та складним було випробування освіти дистанційним навчанням. Зазначив, що вболіває за те, аби з першого вересня заклади освіти запрацювали у звичному режимі, запевнивши, що керівництво міста докладатиме максимум зусиль, аби організувати цей процес максимально безпечно та з дотриманням вимог.

Весь світ нині оговтується від наслідків, спричинених пандемією. Не оминуло це й Володимир-Волинський. Як розповів перший заступник мера, ситуація складна, адже надходжень до бюджету було значно менше, аніж очікувалось на початку року. Разом з тим зазначає, що все ж послаблення карантину та поступове повернення до звичного ритму життя дозволили покращити ситуацію, хоч прогнози наприкінці весни були невтішні.

У першого заступника також поцікавились про ситуацію з будівництвом доріг у місті та розвитком інфраструктури. Дізналися, що окрім звичних запланованих ремонтних робіт, цьогоріч додається ще й енергомодернізація будинків, яка відбувається завдяки співпраці з Фондом енергоефективності.

Враховуючи, що восени в Україні плануються вибори, не змогли не запитати думку Ярослава Матвійчука стосовно нового порядку проведення виборів. Також з’ясували, наскільки правдивими є чутки стосовно його зустрічі з Ігорем Палицею.

На завершення зустрічі перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук привітав усіх володимирчан з Днем міста.

Більше – у відео.

Читайте також: «Енергоефективний підхід в розбудові житлового фонду – запорука розвитку громади», – Ярослав Матвійчук

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024