Фестиваль «Український коровай-сузір'я»: новий формат, старі традиції, свіжі ідеї

04 Серпня 2020, 17:45
4172

Цьогоріч фестиваль «Український коровай-сузір'я» проходитиме дещо в новому форматі – без реальних глядачів, слухачів і відвідувачів.

Усі заходи відбуватимуться в реальному часі, але дистанційно: за допомогою інтернет-трансляцій в соціальних мережах, на сайтах установ-організаторів, а також за допомогою місцевого телебачення, – інформує оргкомітет фестивалю.

Кожен житель міста і району матиме змогу оглянути вироби коровайниць, майстрів соломоплетіння і різноманітних інших ремесел, побачити їх самих, чи послухати запальних чи ліричних народних пісень у виконанні фольклорних колективів.

Фільмування святкових локацій відбудеться  в серпні  місяці цього року. 15 серпня – в Оваднівській ОТГ, 16 серпня в Зарічанській ОТГ, 22 серпня – в Устилузькій ОТГ, 30 серпня – в Зимнівській ОТГ. 

Святкові локації, етномайданчики розташовуватимуться в клубних установах. Все буде як на справжньому весіллі – молодий і молода в національних костюмах, святковий коровай, добротний хлібний сніп і усі хатні пожитки й начиння  для випікання короваю в оточенні гостей весілля. Звучатиме пісня, художнє слово, а також будуть фільмуватися весільні обряди, які  демонструватимуться  учасниками  художньої самодіяльності.

Читайте також: «Український коровай-сузір'я»: незабутні миттєвості фестивалю

«Золотом колосу карбуємо літопис короваю»

Саме такою буде тема усіх цьогорічних заходів фестивалю української національної культури «Український коровай-сузір`я», який за рішенням організаційного комітету проходитиме дистанційно.

Тринадцятий за рахунком  фестиваль – це певна історія, яку системно до цього часу  ніхто не об`єднував в зібрання. Час настав для складання  такого літопису: у фотоматеріалах, відеороботах, записах організаторів і очевидців, і найголовніше - документування різними формами  процесу  випікання короваю і опис вмінь майстрів коровайної справи.

Отож  хто хоче долучитися до написання  літопису  і поділитися своїми  яскравими  спогадами про попередні  фестивалі, а також у кого виникли творчі ідеї на цей рік, телефонуйте – 063-367-85-85.


 

Відеочелендж для єдності в фестивальних прагненнях

Увага, увага, увага. Усім любителям і прибічникам естафет і челенджів у форматі відео. Оголошується конкурс серед користувачів соціальних мереж на краще виголошення тексту запрошення на весілля з передачею весільного віночка нареченої від однієї учасниці іншій. Відповідно вінки передають тільки дівчата, а запрошення можуть виголошувати у кадрі крім дівчат і хлопці. Такі відеочеленджі можуть бути поширені у фейсбуці, інстаграмі й Тікток. Авторам цього відеочеленджу потрібно при розміщенні цього відео зробити позначення хештегом #український_коровай_сузір'я, і надіслати скопійоване посилання на вайбер +38 093-834-30-33.

Читайте також: «Український коровай-сузір'я»: обличчя фестивалю


 

Діти! Беріть участь у конкурсі «Намалюй свій коровай»!

Цьогоріч усі охочі учні початкової і середньої школи запрошуються до участі у конкурсі-огляді малюнків «Намалюй свій коровай». Погляд дітей на життя, різні проблеми як і на усілякі події – простий і незаангажований. Цікавим буде дитячий погляд на свій коровай. Свій – родинний чи український, весільний чи святковий, на уродини чи на весілля. Діти нам все скажуть у малюнках. Районний будинок школяра прийматиме до 25 серпня конкурсні дитячі роботи виконані в будь-якій техніці, стандартним розміром на папері, полотні (з обов`язковим дотриманням розміру 410Х290 мм, щільністю основи не менше 160 г/кв.см і з оформленим паспарту). Телефон для довідок про умови конкурсу 063-039-64-40.


 

Заклик до меценатів і черговий оргкомітет

Жодна гідна справа не обходиться без витрат. Хоч фестиваль цього року проходитиме за відсутності великих витрат (оплата добротних нагород для учасників, оплата артистів гала-концерту, логістичні витрати, інше), все ж мінімум залишиться. А тому оргкомітет звертається до людей небайдужих до культурної спадщини нашого краю, до тих,  хто шанує людей  цього чудового національного ремесла – виготовлення короваїв, до спонсорів і меценатів  про фінансову допомогу  цьогорічному фестивалю.

Кожна копійка буде облікована і відзвітована. Поточний рахунок для перерахування  коштів на проведення фестивалю UA 588201720314261001301006589, ЄДРПОУ 02141704, МФО 820172.

Нагадуємо фестиваль «Український коровай-сузір'я» – це, насамперед, відродження національних звичаїв та популяризація кращих духовних надбань українського народу, а водночас і старовинних весільних обрядів.

Читайте також: У Володимирі відбувся фестиваль «Український коровай-сузір'я».ФОТО


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024