Перевезення за новими правилами: як на володимирській автостанції звикають до нововведень

29 Жовтня 2021, 11:15
Перевезення за новими правилами: як володимирчани звикають до нововведень 2818
Перевезення за новими правилами: як володимирчани звикають до нововведень

Починаючи з 21 жовтня в Україні діють нові правила міжобласних та міжнародних перевезень в умовах карантину. 

Чи діють ці нововведення на автостанції у Володимирі-Волинському та як саме, розповідає кореспондентка Район.Володимир-Волинський.

У будній день на автостанції Володимира-Волинського небагато людей. Хтось кудись їде, хтось когось зустрічає чи випроводжає. 

Підходимо до касира і цікавимось, скільки вартує квиток до міста Червоноград. Касирка називає суму і просить показати сертифікат про вакцинацію, або негативний тест.  

Йдемо до маршрутки, яка курсує в напрямку Львова з пансіонату «Лісова пісня», з надією купити квиток у водія. Марно, бо біля маршрутки чатує контролерка, яка нагадує, що вдосталь часу, аби придбати квитки в касі. 

Запитуємо у контролерки, чи дійсно потрібен сертифікат про вакцинацію/тест і хто саме його перевіряє у пасажирів.

Нині ніхто у вас перевіряти сертифікат не буде. Його відсутність – тепер тільки ваша проблема. Ще кілька днів тому, то водій брав тільки тих пасажирів, у кого на руках був сертифікат/тест. Бо штрафували перевізників і водіїв. Зараз водій може лише поцікавитися і попередити, що в разі перевірки пасажирів правоохоронцями, невакциновані можуть отримати чималенький штраф, – розповіла контролерка.

З розмови також дізнаємося, що підходить сертифікат в «Дії», паперовий сертифікат, негативний результат ПЛР-тест (72 год діє). 

Зав'язуємо розмову з одним із пасажирів. Чоловік їде у Львів. Не вакцинувався, а відтак сертифіката на руках немає. Каже, їде на свій страх і ризик, бо треба відвідати батька, який після операції. Кілька днів тому до батька їздила його рідна сестра, то на території Львівської області наявність сертифікатів у пасажирів перевіряла поліція. Жінка вакцинована, сертифікат мала на руках, тому у неї проблем не було. А молоде подружжя, які не мали жодних довідок про вакцинацію, отримали протокол.

Натомість в напрямку Нововолинська та Луцька сертифікат про вакцинацію не вимагають. Кажуть, це не надовго. Як тільки Волинська область перейде у «червону» зону,  то COVID-сертифікати будуть перевіряти у всіх пасажирів на всі напрямки. Невакциновані не зможуть користуватися навіть тим громадським транспортом, який курсує по місту.

Нагадаємо, нещодавно у Володимирі з підприємцями обговорили стан перевезень, а також обмеження, які будуть застосовуватись у випадку, якщо місто увійде до «червоної» зони епіднебезпеки.

Читайте також: Невакциновані не зможуть користуватись маршрутками: у Володимирі перевізникам розповіли про роботу в «червоній» зоні

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024