«Привіз від них багато оптимізму», - перший заступник мера Володимира про поїздку в зону ООС.ВІДЕО

19 Жовтня 2019, 13:51
Перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук 3338
Перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук

Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук кілька днів перебував у відрядженні в Луганській області, де дислокується 14 окрема механізована бригада.

Саме там, на східних рубежах України, Ярославу Анатолійовичу довелося стати свідком події, яка з впевненістю увійде в історію міста Володимира-Волинського – присвоєння почесного найменування «імені Романа Великого» 14-ій ОМБр.

Більше про поїздку на Схід та про урочистості, зумовлені присвоєнням почесного найменування волинській бригаді, перший заступник мера Володимира-Волинського розповів на прес-конференції з представниками місцевих ЗМІ, яка відбулась 17 жовтня у конференц-залі ЦНАПу.

«На запрошення командування 14-ої ОМБр здійснив робочу поїздку в Луганську область, під час якої мав нагоду об'їхати місця дислокацій наших бійців. Разом з військовими поклали квіти до меморіальної дошки підполковнику 51-ї окремої механізованої бригади Василю Спасьонову, який загинув, звільняючи місто Лисичанськ.

Зустрілися з керівництвом та військовими зенітно-ракетного полку, які теж зараз несуть службу на Луганщині. Привітали наших військових з Днем захисника України, з Покровою, вручили відзнаки та подарунки», – розповів Ярослав Анатолійович.

Медійників цікавило, як минули урочистості з нагоди присвоєння почесного найменування «імені Романа Великого» 14-ій бригаді, які відбувалися за участі Президента України.

«Одразу скажу, що ці урочистості ніде не анонсувались, адже було відомо, що в них візьме участь Президент. 14 жовтня глава держави вручив вручав нагороди окремим воїнам, а командиру 14-ї окремої механізованої бригади, яка дислокується у Володимирі-Волинському, полковнику Сергієві Войченку - пам’ятну стрічку про присвоєння бригаді імені князя Романа Великого.

Відтепер наша бригада носитиме ім’я засновника Волинсько-Галицького князівства, якого сучасники вважають наймогутнішим із давньоукраїнських князів, який за життя не програв жодної битви. Символічно, що Володимир-Волинський набув найбільшого розквіту саме за князювання Романа Мстиславовича, який об’єднав волинські і галицькі землі в єдину Галицько-Волинську державу зі столицею у місті Володимир», – зазначив перший заступник мера Володимира.

Ярослав Анатолійович розповів, що командиру 14-ої ОМБр у якості подарунка вручили виріб волинського Фаберже Анатолія Бойка з гербом міста Володимира-Волинського, сорочку, вишиту мамою загиблого Миколи Бондарука, яка стане оберегом частини. Іншу, вишиту дружиною загиблого Геннадія Гаврилюка, передали Президенту України.

«Дуже багато подарунків передали нашим хлопцям. Хоча, я помітив, їм не так важливо що ти привіз, як те, що ти приїхав. За те, що допомогли зібрати подарунки нашим військовослужбовцям, хочу особливо подякувати Аліні Сич, Сергію Ковальчуку, Миколі Савельєву,Валентину Вірковському, Оксані Веремчук, Олександру Козичко, Валерію Зінкевичу, Святославу Шилівському, Анатолію Ревіну, Андрію Принді. Особливо хлопці вдячні Лідії Хомівні Тимчишиній, яка власноруч зв’язала 50 пар теплих шкарпеток для наших бійців», – розповів Ярослав Анатолійович.

Присутніх також цікавило, які настрої панують серед наших військових після прийняття рішення про розведення військ.

«Частина підтримує, частина – ні. Багато про це говорили...Кажуть, вони за те, щоб усе проходило прозоро, щоб пояснювали все, що відбувається. Попри те, що щодень на них чекає небезпека, настрої серед наших військових панують хороші. Жартують, повні оптимізму… Сьогодні на захист рідної країни стали люди різного віку та професій. Дуже багато високоосвічених людей. », – розповідає перший заступник очільника міста.

Цікавились медійники забезпеченням наших військовослужбовців.

«Нарікань немає. Хороше харчування. Думали на період урочистостей все це підігнали. Кажуть: «ні, з цим у нас завжди порядок». Там є церкви, але всі московського патріархату. А дуже багато військових є прихожанами ПЦУ. То вони власноруч обладнали каплички на території села, облаштували територію довкола них, встановили лавочки…Тепер чимало місцевих мешканців приходять туди на службу. Взагалі, хочу сказати, що я привіз від цих хлопців багато оптимізму...», – відповів Ярослав Матвійчук.

Медійників також цікавило ставлення місцевих мешканців до воїнів ЗСУ.

«З місцевими ми пересікались на ринку. В основному всі спілкуються російською. Хлопці кажуть, що в них нормальні стосунки з місцевими мешканцями. Вони навіть до ротації готують подарунки на пам'ять для місцевих школярів.

Хочу сказати, що на Луганщина – дуже гарний край, але дуже понищена інфраструктура, розбомблені школи, будинки, які стоять пусткою. Хоча потроху беруться за відновлення доріг, ряд підприємств, які вивезли все свої обладнання, вже зараз думають, як повернутися...», – розповів перший заступник мера Володимира.

Ярослав Матвійчук зазначає, що перебуваючи на Сході країни, командування не полишає думати про облаштування частин у Володимирі-Волинському, тому в спілкуванні значну увагу приділяли питанням ремонту КПП, казарм тощо.

Читайте також: «Найголовніша цінність в армії – люди, які хочуть звільнити окуповані території», – командир 14 бригади

1



1



1

1



1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024