«На фоні інформаційного негативу колектив «Володимир-Волинського ТМО» продовжує працювати», – Олександр Клачук

14 Листопада 2019, 12:00
3591

На потреби КП «Територіальне медичне об’єднання» за 10 місяців цього року з бюджету Володимира-Волинського спрямовано 14 мільйонів 623 тис. гривень. 

Сучасний медичний заклад, який з жовтня 2019 функціонує як нова юридична особа, забезпечений необхідним діагностичним та лікувальним обладнанням і на сьогодні обслуговує Володимирщину (місто і прилеглі громади), частину Турійського, Локачинського, Іваничівського районів, – повідомляють на сайті Володимира-Волинської міської ради.

Для потреб ТМО за 10 місяців поточного року з міського бюджету спрямовано 14623,3 тис. грн. Для порівняння: на видатки об’єднання ці суми становили у 2017 році – 10 млн.708 тис. грн, у 2018 – 14 млн. 672 тис. грн.

За кошти міського бюджету проведено капітальні ремонти приміщення гаража та підсилення несучих конструкцій неврологічного відділення на загальну суму 1 млн. 851 тис. грн. На виготовлення робочого проєкту на капітальний ремонт покрівлі головного корпусу виділено 49,9 тис.грн. Капітально відремонтовано рентгенологічний апарат на суму 253 тис. грн. 

Щоб забезпечити проведення робіт з підготовки до осінньо-зимового періоду та підтримання задовільних санітарно-гігієнічних норм приміщень лікарні з міського бюджету було виділено 612,7 тис. грн. на придбання господарських товарів та будівельних матеріалів, енергозберігаючих вікон, проведення гідравлічних випробувань системи теплопостачання. Проведено поточні ремонти палат травматологічного та хірургічного відділення на загальну суму 826,4 тис.грн. Закуплено комп’ютерну техніку та робочі місця для запровадження інформаційної медичної системи на загальну суму 372,5 тис.грн. На придбання хімічних реактивів для проведення клінічних досліджень виділено з міського бюджету 199 тис. грн. 




«Наші плани стали дійсністю завдяки ініціативами, які впроваджували упродовж минулих років, та співпраці з владою. До питання розвитку ТМО не можна бути байдужим, адже тут йдеться про здоров’я кожного. 

Я в політику не граюсь. Від розхитування ситуації у медичному об’єднанні з метою отримання певних бонусів не виграє ніхто. Проте і на фоні інформаційного негативу ми, колектив КП «Володимир-Волинське ТМО», продовжуємо працювати над тим, щоб кожному пацієнту було комфортно у нашому медичному закладі. Передусім, звертаємо увагу на можливість придбання нового обладнання», – розповідає головний лікар комунального закладу Олександр Клачук.

З початку 2019 року флюорографічні обстеження в об’єднанні виконуються на модернізованому цифровому флюорографі, на придбання якого з бюджету міста виділено кошти на суму 770000, 00 грн. Протягом року на флюорографі уже пройшли обстеження 7559 пацієнтів.

Цифрова флюорографія – більш сучасний метод обстеження, яке має невелике променеве навантаження (у 5 разів менше ніж при плівковому), дає змогу провести більшу кількість обстежень та отримати набагато якісніші зображення в порівнянні із старим плівковим флюорографом. Останні отримують в цифровому форматі та зберігають у пам’яті комп’ютера. Їх можна роздрукувати чи переслати електронною поштою. Результат видається за 15-20 хвилин.

У квітні 2019 року за кошти місцевого бюджету (2 млн. 763 тисяч грн.) – придбано систему рентгенівську діагностичну ІМАХ 7300. У червні сучасний цифровий рентгенапарат було встановлено та розпочато експлуатацію. Він являє собою повноцінний діагностичний комплекс на два робочих місця, який ідеально підходить для щоденних рутинних та спеціальних обстежень, в залежності від потреби він може виконувати як високої якості цифрові знімки з роздрукуванням їх на термоплівці, так і знімки на звичайній рентгенплівці. Завдяки цьому збільшилася кількість, швидкість та якість обстежень. Щоденно на апараті виконується близько 20-22 рентгенодосліджень.

«Клініко-діагностична лабораторія має у користуванні автоматичний біохімічний аналізатор ДS-261 вартістю більше 410 тисяч гривень. Цей прилад значно покращив якість роботи.

До функцій аналізатора належить попередня самопідготовка – технічне обслуговування і контроль якості по контрольних сироватках. Одночасно можна запрограмувати матеріал 56 пацієнтів по 40 видах досліджень. Перший результат отримуємо через 15 хвилин. Це прискорює надання інформації для лікаря і встановлення діагнозу. Ще один автоматичний аналізатор дає можливість швидко (1 хвилина), якісно і ефективно виконати основні електролітні тести. За місяць обстежуємо 200-250 пацієнтів», – розповідає заступник головного лікаря Наталія Філімонюк.

Є можливість цілодобового проведення обстежень пацієнтів на комп’ютерному томографі Toshiba Asteion, яким можна швидко і точно обстежити будь-яку патологію недоступну для звичайних рентгенівських методів обстеження. Завдяки придбаному гастроскопу поліпшилась діагностика захворювань шлунково-кишкового тракту. Впроваджено та застосовується добовий моніторинг артеріального тиску, продовжується холтерівський ЕКГ моніторинг.

Закуплено та встановлено комп’ютерне обладнання з метою комп’ютеризації робочих місць. Зокрема, встановлено 64 робочих місця медичної інформаційної системи МедЕйр для ведення електронної картки пацієнта, як амбулаторної так і стаціонарної. Працює функціонал попереднього запису онлайн на прийом до лікаря через МедПортал.

В жовтні вперше проведено процедуру тромболізису препаратом «Актилізе» у пацієнтки з ішемічним інсультом, результат якого відмінний.

У Володимир-Волинському ТМО впроваджено УЗД діагностику кістково-суглобової системи, методику операцій в гінекології за допомогою гістероскопа. Завдяки придбаному гастроскопу поліпшилась діагностика захворювань шлунково-кишкового тракту. В хірургічній стоматології впроваджено методику лікування перехресного прикусу та звуження верхньої щелепи. 

«Пацієнт може сам вибирати, де йому лікуватися, обрати лікаря, і справді приємно, що люди довіряють нашому закладу. В нас працюють кваліфіковані фахівці, є необхідне обладнання, напрацювання, і ми надаємо допомогу тим, хто до нас звертається», – підсумував Олександр Клачук.

Читайте також: У Володимир-Волинському ТМО вперше провели тромболітичну терапію








 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024