На території селища цегельного заводу поклали більше асфальту ніж є на папері, – міська влада

21 Лютого 2020, 17:00
4710

Кількість квадратних метрів асфальту, що поклали три роки тому у селищі цегельного заводу, становить 2 тисячі квадратних метрів, а відтак на 150-200 кв метрів більше за протяжність, вказану в документації

Проте мешканці селища кажуть, що за даними Prozorro вулиці заасфальтовані, проте в реальності – ні. У міськвиконкомі Володимира-Волинського запевняють, «асфальтні» гроші нікуди не ділися, а пішли за призначенням – на асфальтування вулиць селища, – інформує БУГ.

«Була здійснена внутрішня перевірка та здійснені заходи, які включали проведення замірів території асфальтного покриття. Згідно з актами виконаних робіт, площа заасфальтованої дороги становить 1870 метрів квадратних, натомість за результатами замірів вона є більшою, ніж 2000 квадратних метрів. Роботи заактовані й перевірені технічним наглядом. Середня їх вартість склала 326 гривень за метр кв асфальтного покриття (в цілому це 609 тисяч гривень), що є аналогічною, а в деяких випадках навіть нижчою середньої вартості в області», – повідомляють в міському управлінні ЖКГ та будівництва.

Заміри на території цегельного заводу проводили 20 лютого за присутності заступника начальника міського управління архітектури Андрія Трофимука і заступника начальника управління ЖКГ Сергія Мамалиги




Як вдалося з'ясувати, асфальтування у 2017 році провели після звернення депутата Павла Шлейна і здійснювали під контролем громадськості. Ремонт ділянки дороги проводили працівники КП «Полігон», замовником було управління ЖКГ і будівництва.

Тоді, три роки тому зі сторони опозиційних депутатів на адресу КП«Полігон» і стосовно виконаних робіт лунало багато позитиву, проте напередодні виборів про це забули. Загалом протяжність всіх вулиць мікрорайону складає 4 кілометри 544 метри. Для того, щоб сьогодні їх заасфальтувати, необхідно близько 18 мільйонів гривень, зазначає перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

1



«Якщо проаналізувати останні 4 роки, в місті заасфальтовано майже 30 км доріг. На карті міста 238 вулиць, 40 відсотків яких потребують ремонту. Для прозорості і чесності депутатами прийнята методика визначення черговості ремонту дорожнього покриття, тож кожна вулиця має свій числовий коефіцієнт, але якщо мешканці бажають це змінити, вони можуть виготовити проектно-кошторисну документацію і тоді питання ремонту згаданих вулиць розглядатимуться першочергово. На разі таких об’єктів у місті є більше 10», – розповів перший заступник міського голови.

Було також озвучено, що питання грейдерування і засипання щебенем бічних вулиць селища цегельного заводу буде обговорюватися з депутатами, які на днях повинні виїхати на місце та оглянути все на місці.

Нагадаємо, що за кошти міського бюджету у Володимирі-Волинському цьогоріч заасфальтовано більше десяти вулиць. Загальна сума, виділена на асфальтування доріг загальною протяжністю майже 3 кілометри, становить 10 921 675 гривень.

Читайте також: У Володимирі заасфальтованих вулиць стало більше

У Володимирі за кошти міського бюджету заасфальтували 3 кілометри доріг




Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024