«Війна» за лікаря, боротьба за лікарню чи «гарячий» піар перед виборами: чому у Володимир-Волинському ТМО відбувся пікет

22 Серпня 2020, 12:00
7403

У п’ятницю 21 серпня на подвір'ї Володимир-Волинського ТМО зібрався натовп людей. Усі вони прийшли підтримати лікаря Андрія Веремеєнка, якого, ніби, мали звільняти з посади.

Редакція Район.Володимир-Волинський теж приєдналася до пікету, тим більше, що днем раніше в приватні повідомлення редакторці прийшло кілька запрошень.

Все почалося із допису самого лікаря у фейсбуці.

Допис набрав чималу кількість репостів, а вже надвечір підключилися «невидимі» сили, які одразу ж почали збирати народ на підтримку. По місту почали роздавати видрукувані нашвидкуруч флаєри, а користувачам соцмереж розсилати запрошення на пікет.

До речі, сам лікар каже, що знати не знає ні про флаєри, ні про приватні повідомлення у соцмережах. Мовляв, якщо хтось і збирав людей на пікет, то це робилося без його відома.


21 серпня на 8.00 ранку на подвір'ї Володимир-Волинського ТМО зібралося чимало люду. Захисні маски були в більшості присутніх, а про дотримання соціальної дистанції ніхто вже й не пам'ятав. Як каже керівничка «первинки» Катерина Чубок, саме таке чисельне зібрання є фатальним у дні, коли щодоби на Володимирщині фіксують до 10 випадків захворювання на COVID-19. 

На мітинг також прийшли представники адміністрації лікарні, представники міської влади, депутати. Проте, через крики, образи, шарпанину і навіть погрози діалогу представників медзакладу з натовпом так і не відбулося. 

Даємо можливість нашим читачам самим поглянути на все, що відбувалося.

Щоб бути об’єктивними у всьому ми звернулися за коментарем до гендиректорки ТМО Тетяни Ващук та самого лікаря Андрія Веремеєнка.

До відома, сам конфлікт і непорозуміння почалися навколо операційної, яка знаходиться між двома кабінетами травматологів. За словами адміністрації, її лікар почав використовувати у своїх цілях. 

Читайте також: Про медреформу, успішний проєкт і те, що не дає спокою на роботі: інтерв'ю з гендиректоркою ТМО Тетяною Ващук

Як пояснив сам лікар Веремеєнко, він облаштовував операційну своїми силами, тому й бажає працювати там сам. Двері зачинив через карантин, аби утриматись від лишніх контактів та вберегтися від COVID-19.

Хочемо наголосити, що одразу після оприлюднення посту ми намагалися зв’язатися із лікарем-травматологом, але він на контакт не йшов. Більше того, після пікету не дуже хотів спілкуватися із журналістами.

Проте відеокоментарі нам все-таки вдалося записати.

«Головний лікар шукає можливості, як мене з’їсти. Я навіть не хочу працювати. У мене є маленькі діти і я мушу не вмерти на робочому місці, себе зберегти, поставити на ноги дітей....Я написав пост, попросив у людей підтримки, бо вже сам не справляюсь...», – каже лікар-травматолог.

Лікар розповів, що утиск зі сторони керівництва медустанови триває півтора року.

На запитання «чому вирішив саме зараз зібрати людей» лікар-травматолог відповів:

«У мене був серцевий напад... Я таблетки приймаю, панадол... Мені створюють всі умови, щоб я не міг працювати».

Заздалегідь просимо вибачення за якість відзнятого відео, бо в найвідповідальніший момент підвела техніка.





 

Свою позицію також озвучила й гендиректорка Володимир-Волинського ТМО Тетяна Ващук.

Хочеться звернути увагу на представників політичних сил, які того дня були присутні на пікеті. Їх було чимало, переважно це ті, хто представляє провладну команду на цьогорічних місцевих виборах. Фраза сказана з натовпу «Пан Клим'юк, чого ви сховалися…Йдіть сюди...» цілком може вказувати на те, для чого і для кого саме був організований цей мітинг.

Окремо хочеться сказати про культуру спілкування та поведінку більшості присутніх того дня на подвір'ї ТМО. Всі ми різні – це факт. Але «чуєш ти», «хто ти така», «женіть її», «коза мала»….. – речі не сумісні з мирним пікетом. Власну думку можна і треба навчитися висловлювати цивілізовано. Це при умові, якщо ми хочемо жити в Європі. Улюлюкання, нецензурщина та викрики «ганьба», стоячи в сандалях на лавках – теж якісь дуже далекі речі від цивілізованого волевиявлення громадян.

Ніхто не каже, що проблеми немає. Вона є і медики якось собі дадуть раду, повірте. Їм разом працювати і наше з вами життя рятувати. Прикро, коли в таку ситуацію «влазить» політика. Тоді маніпулюють усіма – людьми, головними героями скандалу, працівниками медустанови…І все заради одного – заради власного піару. Бо ж за два місяці – вибори, бо ж рейтинги – «горять», бо ж карантин і хтозна, чи ще буде така можливість зібрати електорат. 

Тетяна ПАЛАЄВСЬКА









1


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024