Польща хоче закрити пішохідний перехід «Угринів - Долгобичув»

24 Червня 2017, 16:41
19644

Прикордонна служба Польщі не рекомендує продовжувати термін дії пішохідного пункту перетину кордону у пункті пропуску «Угринів – Долгобичув».

Термін дії цього експерименту спливає наприкінці червня.

Про це повідомив активіст ініціативи «Пішохідні переходи» Якуб Логінов, пише Європейська правда.

Він зазначає, що отримав офіційного листа щодо цього питання від Люблінського воєводства.

У воєводстві запевнили, що зацікавлені у продовженні роботи пункту перетину і направили запит до відповідних служб.

Водночас прикордонна служба Польщі у відповідь повідомила, що не рекомендує продовження дії пункту пропуску через відсутність умов, які гарантують безпеку людей, що перетинають кордон пішки.

У документі зазначено, що «подальша доля проекту повинна залежати від створення відповідних умов та інфраструктури, зроблених винятково для пішоходів».

Польські прикордонники зауважили, що у пункті перетину значно зросла кількість автобусів, оскільки він власне призначений для автомобільного транспорту.

У грудні 2016 року польська сторона з такою ж мотивацією не рекомендувала продовжувати роботу пункту перетину кордону «Угринів – Долгобичув», але зрештою сторони погодилися продовжити термін експерименту ще на півроку.

Довідково:

Пункт пропуску «Угринів» розташований у Сокальському районі Львівської області. З 1 липня 2015-го року у цьому міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення дозволили піший перетин кордону.

На сьогодні він є одним з двох пішохідних переходів через кордон з Польщею на Львівщині. До того ж він це найближчий до Волині пішохідний перехід на кордоні. Відтак ним дуже часто користуються мешканці Володимира-Волинського, Нововолинська та Луцька. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024