Кінні кавалькади та лицарські бої, містечко майстрів та поселення готів - чим дивував у перший день «Княжий»

19 Серпня 2017, 23:21
9149

19 серпня уже з самого ранку фестиваль «Княжий» відчинив свої ворота для володимирчан та гостей міста та району.

Зустрічали гостей фесту князі та княжни в стародавніх шатах, над тематичними зонами линули оповідки та легенди про Володимир. До речі, всіх, хто наважився прийти на фест у вбранні княжої доби, пропускали без квиточків. І якщо пообіді ще біля каси було небагатолюдно, то під вечір вже утворились  невеличкі черги.

З самого ранку на мальовничому березі Луги запрацювало містечко народних майстрів, бажаючі мали змогу придбати, або ж створити власноруч різні вироби та витвори народного мистецтва.

Слід зауважити, що майстрів та майстринь з’їхалося  чимало, були навіть з Рівненщини та Львівщини, Тернополя, інших міст Волині. Це і ковалі, гончарі, ткачі, вишивальниці, художники…Були також наші місцеві майстри та мисткині, які дивували своїми творіннями приїжджих гостей фестивалю.

Тематичні фотозони, обладунки та вбрання княжої доби, одним словом, того дня відчути як саме «історія оживає» можна було саме на «КНЯЖОМУ».

Саме цікаве розпочалося під час виступу учасників кінної кавалькади. На думку організаторів, кінь – символ свободи, волі і бойового духу і невід’ємна частина княжої доби, яку того дня можна було не тільки побачити, а й відчути на «КНЯЖОМУ».

Гості фесту аплодували вправним вершницям, проте найбільше захопливих вигуків дісталося наймолодшій учасниці цього шоу - 8-річній наїздниці.

Для гостей заходу також організували екскурсії поселенням готів (його в усіх реаліях відтворили гості з сусідньої Польщі), які продемонстрували майстер-клас з приготування їжі давніми племенами.

Далі гості фесту також побачили виконання лицарських дисциплін вверхи.

У перший день на літературній сцені фесту виступли Павло Коробчук та поетично-музичний перформанс «Бігуни». На гутірках десятки слухачів зібрав нардеп Володимир Парасюк, Соломія Бобровська та Ірина Ігнатенко.







1

2



















1
























 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024