У княжому місті відкрили виставку керамічних виробів минулих століть

15 Вересня 2017, 14:05
7009

14 вересня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького було відкрито виставку керамічних виробів датованих 19-им -початком 20-го століття під назвою «Глина із глибини віків – випалена вогнем і незнищенна часом».

Про це пише БУГ.

«Глина та гончарство мають дуже давню історію. Багато тисячоліть тому люди не використовували посуд взагалі. Але невдовзі люди навчилися вирощувати різні рослини, які вживали у їжу, з’явилася потреба в посуді. Посуд почали робити з глини, яку ретельно підготовували, інколи навіть рік. А майстрів, які почали виготовляти глиняний посуд, почали називати гончарами», – розповідає науковий співробітник історичного музею Богдан Янович.

На відкриття виставки завітали місцеві школярі, які мали можливість взяти участь у майстер-класі з виготовлення посуду з глини. Провела майстер-клас викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу Валентина Залуніна. Пані Валентина розповіла про переваги глини, про те, як слід ретельно готувати даний матеріал до ліпки і показала як виготовити глиняну ложечку самотужки. На завершення заходу майстриня подарувала кожному шматок глини, аби діти вже вдома зробили глиняний виріб і для себе.








 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024