Володимир-Волинське ТМО «засипали» корисними і необхідними подарунками

20 Вересня 2017, 17:41
10073

Терапевтичному відділенню Володимир-Волинського ТМО передали у подарунок функціональні ліжка, які розмістили у щойно відремонтованій палаті терапевтичної відділення. Окрім того, за сприяння міської ради, в акушерське відділення Володимир-Волинського ТМО було придбано прилад для діагностики та контролю гіпербілірубінемії у новонароджених.

Про це йдеться на сторінці ТМО у «Фейсбук».

«І знову подарунки. За спряння голови обласної організації товариства червоного хреста України Пришко Валентини Степанівни та управління охорони здоров'я Волинської ОДА, Володимир-Волинське ТМО отримало в подарунок функціональні ліжка, які розмістили у щойно відремонтованій палаті терапевтичної відділення. Цей подарунок дозволить значно поліпшити умови перебування пацієнтів у лікарні. 
Колектив Володимир-Волинського ТМО дякує за допомогу», - йдеться у дописі.

Окрім того, за сприяння міської ради, в акушерське відділення Володимир-Волинського ТМО було придбано неінвазивний транскутанний фотометричний аналізатор - «БІЛІТЕСТ» тип АГФ – 02 для проведення білітесту – діагностики та контролю гіпербілірубінемії у новонароджених.

Метод транскутанної білірубінометрії є скринінговим і служить для виділення групи ризику по розвитку важкої гіпербілірубінемії. Використання пристрою «Білітест» дозволяє обмежити коло новонароджених, у яких вимагається взяття крові для дослідження на білірубін.

Прилад «Білітест» дає можливість деталізованого спостереження за динамікою жовтяниці новонароджених і ефективністю проведення терапії. 
Проблема гіпербілірубінемії новонароджених незважаючи на тривалість в вивченні зберігає свою актуальність. В епідеміологічному плані за останні 5 років в багатьох регіонах нашої країни відмічається підвищення захворюваності на гіпербілірубінемію, як у недоношених так і в доношених малюків. 
За 2 міс. в пологовому відділенні Володимир-Волинського ТМО проведено 54 дообстеження у новонароджених з ризиками виникнення гіпербілірубінемії.







 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024