Володимир-Волинська станція переливання крові: «тиха» реорганізація потужної установи

07 Грудня 2017, 09:28
7192

Працівники Володимир-Волинської станції переливання крові обурені, що рішення про зміни в установі не повідомляються колективу, а ніби йдуть як кулуарні домовленості. Саме з таких тез розпочалося нещодавня зустріч медпрацівників із помічником народного депутата Андрієм Бокочем.

Як повідомляє БУГ, дана зустріч стала результатом звернення кількох працівників до нардепа Ігоря Гузя під час особистого прийому. До того  ж Ігор Ващенюк, начальника управління охорони здоров’я ОДА, в телефонній розмові підтвердив, що на Володимир-Волинську станцію крові все ж таки очікує реорганізація і стосуватися вона буде виробничого відділу.

Володимир Панащук, головний лікар станції, розповів що у виробничому відділі працює 18 людей. Медики раніше ще зверталися до Міністерства охорони здоров’я щоб продовжити сертифікат реєстрації на виробництво препарату «Альбумін». Наразі такого дозволу не отримали.

За повідомленнями медиків, станція має потужностей для того аби обробляти 12 тонн плазми крові в рік, а наразі цей показник знаходиться на рівні 1,5 тонни. Потужність станції могла б задовольнити потреби західного регіону України, або з врахуванням, що триває війна, то працювати на потреби військових.

Зауважимо, що Володимир-Волинська станція переливання крові знаходиться на балансі області і будь-які рішення спершу проходять через Волинську обласну раду. Тому відразу ж помічник нардепа запропонував, якщо серед працівників установи є люди, які готові поїхати на сесію і там закликати депутатів не підтримувати такого рішення, то це б могло допомогти утримати всі відділи станції. Відразу ж зателефонували В’ячеславу Рубльову та уточнили чи є проект рішення винесений у порядок денний. З'ясувалося, що станом на 6  грудня такого проекту не було внесено.

Для гостей, головний лікар станції пояснив, що аналогічна проблема є по всіх станціях подібних до Володимир-Волинської. Одна з причин , за словами медиків, те що держава з незрозумілих причин ніби сприяє кампанії «Біофарм». Так для прикладу, альбумін Володимир-Волинської станції переливання крові коштує в межах 330 гривень, а Біофарму - 1,5 тисячі гривень.

А кому потрібно щоб громадяни купували дорожчі ліки? Це і є ймовірним поясненням того, що установа отримує продовження дозволу на виготовлення альбуміну, хоча має всі потужності.

Після тривалої розмови з колективом станції, завідувач виробничого відділу запросила гостей оглянути установки на яких переробляють кров. 










1








 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024