Храмове свято кафедрального собору Різдва Христового.ФОТО

09 Січня 2020, 16:30
4799

У день пам’яті Собору Пресвятої Богородиці, у другий День Різдва Христового, кафедральний собор Різдва Христового у Володимирі-Волинському відзначив свій престольний празник.

З нагоди храмового свята на запрошення Преосвященного єпископа Матфея прибули на святкування архієреї з інших єпархій, – інформує офіційний сайт єпархії.

Божественну літургію Святителя Іоана Золотоустого очолив Високопреосвященний Нестор архієпископ Тернопільський і Кременецький.

Йому співслужили: преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський, преосвященний Паїсій єпископ Житомирський і Овруцький, преосвященний Геронтій єпископ Боярський, секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук, благочинний собору прот. Ігор Бігун та запрошене духовенство.

Від імені Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія єпископ Матфей нагородив начальника Володимир-Волинського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області Миколу Сопіта орденом святого Миколая Чудотворця.

Привітати архіпастиря та парафіян з храмовим святом прибули представники влади перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук, директор товариства «П'ятидні» Валерій Діброва.

Заступник командира 14 ОМБр із морального-психологічного забезпечення підполковник Володимир Демидюк вручив благочинному собору, капелану прот. Ігору Бігуну відзнаку 14-ї ОМБр «імені князя Романа Великого».

Також у соборі відбулася презентація єпархіального паломницького центру «АПОСТОЛ».

Презентацію провела голова центру Наталія Дунай, яка розповіла про створення центру, його назву, напрямки майбутніх поїздок ( Греція, Грузія, Ізраїль, Італія і т.д.). Також були показані відеоролики поїздок які уже відбулися з благословення владики Матфея та поділилась планами на майбутнє.
Під час презентації виступив вокальний чоловічий квартет «Luciano» у їхньому виконанні звучали колядки на грецькій, грузинській та українській мові.

Читайте також: Володимир: у соборі Різдва Христового відзначили храмове свято




































 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024