Волиняни привезли додому більшу частину українських медалей з «Ігор Нескорених»

30 Жовтня 2018, 14:42
Зустріли збірну України в аеропорті «Бориспіль» 1459
Зустріли збірну України в аеропорті «Бориспіль»

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» 29 жовтня урочисто зустріли Національну збірну України «Invictus Games», яка повернулася з міжнародних змагань «Ігри Нескорених – 2018» з Австралії.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони України.

15 українських ветеранів та військовослужбовців, які зазнали поранень під час бойових дій на Сході країни, з 20 по 27 жовтня виборювали перемоги у масштабних міжнародних змаганнях в австралійському Сіднеї.

Привітати команду прийшли рідні, вболівальники та військовий оркестр.

«Із Сіднея на рідну землю прибула національна збірна команда. До цих змагань наші спортсмени готувалися досить довго і в результаті вдало виступили в Австралії. На цьому проект не закінчується. Ми поширюємо його по всій території України. За результатами цих змагань проведемо треті «Ігри Нескорених», – зазначив начальник Управління фізичної культури та спорту Міністерства оборони України полковник Юрій Фіногенов.

Капітан української збірної «Ігор Нескорених» Сергій Ільницький зазначив, що цього року команда показала кращий результат, ніж минулоріч. Команда виборола 20 медалей – 7 золотих, 10 срібних та 3 бронзових.

Українську збірну представляли й волинські спортсмени: Майя Москвич (з Луцька), Богдан Оксенюк (з Ковеля) і Василь Омельченко (з Володимирщини).

Майя Москвич здобула дві золоті медалі у стрільбі з лука – у персональній та командній першостях. Вона ветеран АТО, брала участь в боях у Донецькій та Луганській областях у 2014–2016 роках. Майя новачок в стрільбі з лука, але не новачок в кульовій стрільбі. Вперше взяла лук в руки за порадою учасника збірної «Ігор Нескорених» 2017 року Дмитра Сидорука.

Читайте також: Волинянка завоювала «золото» на Invictus Games Sydney 2018

Богдан Оксенюк у змаганні плавців здобув дві нагороди – «срібло» на дистанції 50 метрів і «бронзу» на стометрівці. Загалом йому вдалося зібрати повний комплект нагород – золоту медаль, якої бракувало, він виборов у змаганнях з бігу на дистанції 1 500 метрів. Богдан – учасник АТО з 2014 року і дотепер. Не вірив, що зі своїм пораненням зможе брати участь в «Іграх Нескорених». Завдяки участі у відборі до збірної України переконався, що ставити крапку на спортивній кар'єрі зарано.

Читайте також: Ковельчанин Богдан Оксентюк здобув дві нагороди на «Іграх Нескорених» в Австралії

Василь Омельченко виборов дві нагороди для збірної України – «золото» у забігу на 400 метрів та «срібло» у стрибках у довжину. Він ветеран АТО, брав участь в операціях на території Донецької та Луганської областей в 2014 році.

Читайте також: Волиняни урочисто зустріли земляка, який здобув дві медалі на «Іграх Нескорених»

Збірна України
Збірна України

Довідка:

Іnvictus Games («Ігри Нескорених») – це міжнародні змагання в паралімпійському стилі, в яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Їх започаткував британський принц Гаррі. Вперше «Ігри Нескорених» пройшли в 2014 році в Лондоні. Наступні змагання нескорених ветеранів відбудуться 2020 року в Нідерландах.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024