Учнів 9 та 11 класів просять оформити ID-картку

15 Листопада 2018, 13:20
Учнів 9 та 11 класів просять оформити ID-картку 3318
Учнів 9 та 11 класів просять оформити ID-картку

Школярі, яким виповнилося 14 років, мають своєчасно звернутися для оформлення ID-картки. Це потрібно задля того, аби вчасно зареєструватися на здачу ЗНО.

МОН просить освітян на місцях якомога ширше інформувати про це батьків та учнів, а Державна міграційна служба доручила своїм територіальним органам сприяти школярам в оформленні документів.

Так, зараз паспорт вперше оформлюється після досягнення особою 14-річного віку. Для таких громадян ця адмінпослуга є безкоштовною.

Для отримання ID-картки потрібно не пізніше, ніж через місяць після досягнення учнем 14 років, звернутися до:

  • територіального підрозділу Державної міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання;
  • до центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), якщо він надає послуги з оформлення біометричних документів.

Докладну інформацію про процедуру оформлення ID-картки можна переглянути на офіційному сайті Державної міграційної служби за посиланням.

Для школярів своєчасне оформлення паспорта є необхідним, адже його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання.

Подавати для реєстрації інший документ можуть лише такі категорії:

  • особи, які не мали можливості отримати паспорт в зв’язку з тим, що проживають на окупованій території та лінії зіткнення, – свідоцтво про народження;
  • іноземці та особи без громадянства – копію паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  • особи, які звернулися за захистом в Україні, – копію довідки про звернення за захистом в Україні;
  • особи з окупованої території, які є учнями (слухачами, студентами) закладів освіти на підконтрольній Україні території, якщо вони втратили документ, що посвідчує особу, і не мають можливості його відновити – довідку із закладу освіти з фотокарткою.

Усі інші громадяни України подають для реєстрації на ЗНО виключно паспорт. Цей же документ пред’являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування.

Окрім цього, питання своєчасного отримання паспорта є актуальним для тих школярів, які 2019 року планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу.

Зокрема, під час подання заяви на вступ необхідно пред’явити оригінал документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, і подати його копію. Одним з таких документів є паспорт громадянина України. Водночас свідоцтво про народження не є документом, що посвідчує особу.

Вступати за свідоцтвом про народження зможуть лише ті учні, яким 14 років виповниться після 1 травня 2019 року.

Коментарі
17 Листопада 2018, 21:31
Можна і звичайний паспорт необовязково ID карту виготовляти а міграційні служби чи паспортні столи можуть видавати паспорти старих зразків так як їх ніхто невідміняв!!! А в ID картах встояні чіпи не тільки з відбитками алей можна відстежити де знаходиться особа для того влада як скоріше хоче щоб весь народ зробив ці карти а не звичайні паспорти!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024