Одна із шкіл Володимирщини відзначила свій ювілей

18 Листопада 2018, 13:00
Одна із шкіл Волині відзначила свій ювілей 5208
Одна із шкіл Волині відзначила свій ювілей

Селецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів імені Олени Полонської, що на Володимирщині, відзначила своє 55-річчя.

Про це у своєму дописі у Facebook написала директорка освітнього опорного закладу «НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» села Зимне» Юлія Степанюк.

Урочистості відбувалися 17 листопада, у школу села Селець, що входить до Зимнівської ОТГ, навідалось чимало гостей, - представники влади, громадськості, колишні педагоги та випускники.

«Сьогодні, 17 листопада відбулося святкування 55-ї річниці Селецької загальноосвітньої школи.
Розділити радість небуденної події разом з ювілярами прибула велика кількість поважних гостей, серед яких були: сільський голова В'ячеслав Католик, начальник гуманітарного відділу Олена Гус, помічник народного депутата України Ігоря Гузя Віктор Хиць, ветерани-педагоги, випускники», - йдеться у дописі.

У ході святкування 55-річчя школи присутні на урочистостях мали нагоду побачити святковий концерт, почути чимало спогадів про школу-ювілярку та вітальних слів на її адресу. 








Нагадаємо, Селецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів імені Олени Полонської є філією освітнього опорного закладу «НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей» села Зимне».

Довідково: З 3 жовтня 1939 року в селі почала діяти  шестирічна школа з  українською мовою навчання. Директором був призначений Соколов Микола (вихідець із м.Канів Київської області). Збереглася книга  особового складу вчителів школи. ЇЇ дані свідчать про те, що практично всі вони були вихідцями із східних областей України: в основному з Дніпропетровської, Вінницької, Житомирської та сусідніх областей Росії. Розміщена школа була  у східній частині села по дорозі на с. Мар'я Воля у пристосованих приміщеннях ( до цього часу не збереглися).

У 1963 році в селі Селець було збудовано і здано в експлуатацію нове приміщення типової семирічної школи, директором якої був призначений ще у п'ятдесятих роках Завірюха Володимир Юхимович. Школа забезпечувала здобуття  трудової політехнічної освіти для дітей сіл Селець, Мар'я Воля, Чесний Хрест ( в ті часи Світанок) та Житані. В 70-их роках були добудовані приміщення їдальні та інтернату.

У 1983 році школу очолив Бондарук Сергій Сергійович. Було виконано багато робіт по розвитку навчально-матеріальної бази школи, введено кабінетну систему навчання, проведено ряд господарських робіт.

З 1988 по 2012 рік школу очолював Бігун Микола Миколайович.

Зі стін школи  вийшло багато людей, які внесли вагомий вклад в соціальний та економічгний розвиток країни та рідного краю: 

Колодійчук Євген – письменник, поет.

Булавін Олександр – генерал органів безпеки.

Ляснік Федір – керівник  с/г підприємства «Луга».

Засадко Валентина – кандидат економічних наук.

 З 2012 року педагогічний колектив школи очолює Мазур Віра Миколаївна.

Читайте також: Науковець сучасного рівня, людина, яка працює для майбутнього України народилася у Сельці






 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024