Депутати Володимирщини звернулись до митрополита з проханням підтримати створення єдиної української церкви

28 Листопада 2018, 16:15
До волинського митрополита звернулись із проханням підтримати створення єдиної української церкви 1662
До волинського митрополита звернулись із проханням підтримати створення єдиної української церкви

Депутати Володимир-Волинської районної, Зарічанської сільської та Устилузької міської рад звернулись до митрополита Володимир-Волинського і  Ковельського з проханням підтримати створення єдиної української церкви. 

Під відповідними зверненнями до Владики підписалася більшість депутатів згаданих рад.

«Ваше Високопреосвященство! Ми. народні обранці, депутати Устилузької міської ради, щиросердечно просимо Вас, дорогий Владико, долучитися до створення Єдиної Помісної Української Православної Церкви та взяти участь у майбутньому Всеукраїнському об’єднавчому Соборі.
Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати одність віри, нації, держави закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об'єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву…», - звернулися до владики депутати Устилузької міської ради

«Ваше Високопреосвященство! Ми, народні обранці Володимир - Волинської районної ради, щиросердечно просимо Вас, дорогий Владико, долучитися до створення Єдиної По.місної Української Православної Церкви та взяти участь у майбутньому Всеукраїнському об’єднавчому Соборі.
Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати єдність віри, нації, держави закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву....
Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави.
Сподіваємось і віримо, що Ви мудрий і справедливий Владико, не відмовите у благословенні і довгоочікуваному благодіянні створити Помісну Православну Церкву в Україні», - йдеться в листі депутатів Володимир-Волинської районної ради.

Нагадаємо, нещодавно депутати Володимир-Волинської міської ради та члени виконавчого комітетузвернулись із листом до митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира (УПЦ МП) і закликали його долучитися до створення Єдиної Помісної Канонічної Української Церкви.

Читайте також: Елітні авто, друзі-олігархи та церковний бізнес, - що відомо про волинських противників Томосу







 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024