Детективи Скотланд-Ярду розслідують отруєнняі підприємця з Володимира, - ЗМІ

09 Грудня 2018, 12:33
Детективи Скотланд-Ярду розслідують отруєнняі підприємця з Володимира 2684
Детективи Скотланд-Ярду розслідують отруєнняі підприємця з Володимира

Детективи, які очолюють розслідування отруєння екс-офіцера Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії Сергія Скрипаля підозрюють спецслужби Кремля у причетності до ще двох вбивств на території Великої Британії.

За даними інтернет-видання «Волинь24», один із загиблих – уродженець Володимира-Волинського, підприємець Олександр Перепеличний, який допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки.

Про загадкові смерті у Лондоні повідомила з посиланням на газету «The Times» «Українська правда».

«Співробітники відділу боротьби з тероризмом у Скотланд-Ярді, які розслідують отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, вважають, що співробітники ГРУ РФ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися «підозрілі» смерті», – йдеться в матеріалі «The Times».

Йдеться про бізнесмена Олександра Перепеличного, який помер у 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку у передмісті Лондона, йому було тоді 44 роки.

«Спочатку поліція повідомила про інфаркт. Але через 2 роки після його смерті компанія, у якій Перепеличний застрахував своє життя, ініціювала розслідування: у шлунку бізнесмена виявили отруйну речовину, яка міститься в рідкісній китайській рослині Гельземіум (Gelsemium Elegans). Симптоми отруєння цією речовиною схожі з аритмією», – пише видання.

Газета розповідає, що Перепеличний допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки.

За даними інтернет-видання «Волинь24», бізнесмен Олександр Перепеличний родом з Володимира-Волинського. Його батьки – відомі лікарі: мама – невропатолог, тато – хірург.

Олександр Перепеличний навчався у Володимир-Волинській школі №2, здобув хороші знання з математики, вступив у Московське вище технічне училище імені Баумана (перший і один з найбільших технічних університетів у Росії, диплом якого визнають у світі). Заснував у Москві інвестиційний фонд, в який вкладали гроші чимало російських олігархів.

Після фінансової кризи 2008 року емігрував у Швейцарію, де допомагав американцям укладати Список Магнітського – перелік осіб, що переслідували в Росії юриста Сергія Магнітського, який розкрив величезні розкрадання з держбюджету РФ, був несправедливо засуджений і помер у російській тюрмі.

Після цього Олександр Перепеличний переїхав у Велику Британію, де отримав право на проживання.

Читайте також: У Володимирі поліція відкрила кримінальні провадження на мітингарів, які блокували рух на «Устилузі»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024