На Володимирщині триває проект «Успішна громада»

04 Січня 2019, 19:10
На Володимирщині триває проект «Успішна громада» 1776
На Володимирщині триває проект «Успішна громада»

У четвер 3 січня, в рамках проекту «Успішна громада», відбулась зустріч провідного фахівця з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості Оксани Заяц з головою Зимнівської ОТГ В’ячеславом Католиком.

У грудні 2018 року до Зимнівської ОТГ приєдналась Хобултівська сільська рада. Отже громада збільшилась ще на три населених пункти. Створення нових робочих місць, сприяння укомплектуванню вакансій, організація громадських робіт – такі питання були обумовлені під час зустрічі.

В’ячеслав Католик зауважив, що на даний момент всі працівники Хобултівської сільської ради переведені на посади у Зимнівській ОТГ, а наприкінці січня планується затвердити місцевий бюджет, де будуть закладені кошти і на організацію громадських робіт. Також під час зустрічі були надані роз’яснення щодо можливості отримання одноразової допомоги для зайняття підприємницької діяльності для безробітних осіб, що проживають на території громади, що надасть можливість жителям громади займатися улюбленою справою та призведе до збільшення надходження коштів до місцевого бюджету.

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості наголошують, що співпраця з об’єднаними територіальними громадами – один із пріоритетів діяльності служби зайнятості.

У 2018 році стартував проект «Успішна громада», у рамках реалізації якого фахівці служби зайнятості організовуватимуть круглі столи та робочі зустрічі, братимуть участь у розробці стратегії розвитку ОТГ, проводитимуть ярмарки вакансій, тренінги, семінари, профконсультації. Окрім того, здійснюватимуть професійну орієнтацію учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, актуальних для конкретної громади.


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024