Релігійна громада на Володимирщині офіційно приєдналася до ПЦУ

05 Березня 2019, 09:00
Релігійна громада на Володимирщині офіційно приєдналася до ПЦУ 1999
Релігійна громада на Володимирщині офіційно приєдналася до ПЦУ

У минулу неділю з благословення Матфея, єпископа Володимир-Волинського і Турійського, секретар єпархіального управління, районний благочинний протоієрей Юрій Зінчук відвідав з візитом Свято-Семеонівську громаду села Суходоли Володимир-Волинського районного благочиння.

Громада разом зі священиком нещодавно приєдналась з Московського патріархату у Православну Церкву України, - йдеться на сайті єпархії.

У місцевому храмі от. Юрій звершив Божественну Літургію. 

По заамвонній молитві отець Юрій від імені єпископа Матфея і від себе особисто привітав усіх присутніх парафіян з приєднанням у канонічну Православну Церкву України. Також був зачитаний УКАЗ про приєднання Свято-Семеонівської громади села Суходоли до Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.

Настоятелем храму залишився прот. Іван Драган.

Нагадаємо, протоієреї Володимир-Волинської єпархії Юрій Здебський, Володимир Іванів, Михайло Нідзельський та Микола Рижук відправились на Схід України в зону бойових дій.

До речі, з духівниками на Схід вирушив протоієрей Микола Рижук - настоятель лікарняного храму преподобного Агапіта ПечерськогоЦе перша парафія УПЦ МП у місті Володимирі-Волинському, яка перейшла до ПЦУ.

Читайте також: У Володимирі релігійна громада храму Агапіта Печерського офіційно приєдналась до ПЦУ

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024