Свята, іменини, народні прикмети 2 липня

02 Липня 2019, 07:46
864

Доброго ранку, дорогі читачі!

Міжнародний день спортивного журналіста відзначають щорічно 2 липня. Ця дата пов’язана з проведенням установчого засідання Міжнародної асоціації спортивної преси, яке відбулося в 1924 році в Парижі. На сьогоднішній день в цю організацію входять близько 150 національних спілок журналістів, які пишуть на спортивну тематику.

Крім того, день спортивного журналіста об’єднав любителів спорту, які і є основною аудиторією спортивних журналістів. Спорт багато століть об’єднує не тільки людей, але й цілі континенти. Під час спортивних змагань припинялися війни, і зупинялася будь-яка робота. Спорт став культом в сучасному суспільстві. І не дивно, що це свято відзначає так багато людей, які вирішили присвятити своє життя висвітленню спортивних подій.

Щороку 2 липня відзначається саме інопланетне свято – Всесвітній день НЛО, або День уфолога (World UFO Day). Як ми знаємо з фантастичних фільмів, уфологія – це неофіційна наука покликана вивчати явища, які не може логічно пояснити класична наука. Також важливим предметом дослідження уфологів є явища та предмети неземного походження, зокрема так звані НЛО (неопізнані літальні об’єкти).

2 липня День ангела відзначають Іван, Марія.

Народні прикмети на 2 липня:

2 липня відзначається день пам’яті мученика Зосими. У народі Зосима вважається заступником бджіл. З цього часу бджоли починають заносити мед, заливати соти.

Оскільки день присвячений цим працелюбним комахам, то й погоду наші пращури визначали по їх поведінці. Так ось: коли бджоли швидко летять до своїх вуликів, то скоро буде дощ; стають злішими, частіше жалять – перед засухою; сидять на стінках вулика – до сильної спеки.

Цей день в історії

  • 1566 – помер НОСТРАДАМУС, провісник

    1778 – помер Жан Жак РУССО, французький філософ-просвітитель.

    1877 – народився Герман ГЕССЕ, письменник, Нобелівський лауреат. Найбільшу популярність принесли йому такі твори як «Сідхартха», «Степовий вовк»

    1937 – померла Амелія ЕРХАРТ,американська льотчиця, першою з жінок перелетіла Атлантичний океан, вбита японською розвідкою

    1956 – народилася Джеррі ХОЛ, американська фотомодель, дружина Міка ДЖЕГГЕРА

    1961 – помер Ернест ХЕМІНГУЕЙ, американський письменник, Нобелівський лауреат («Старий і море»)

    1977 – помер Володимир НАБОКОВ, письменник, автор скандальної Лоліти

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024