В «Адреналіні» відбудеться безплатний перегляд художньої стрічки «Тарас. Повернення»

16 Вересня 2019, 17:10
кадр з фільму «Тарас. Повернення» 729
кадр з фільму «Тарас. Повернення»

У Синій залі кінокомплексу «Адреналін» відбудеться безплатний показ художньої стрічки «Тарас. Повернення», створеної за підтримки Держкіно до 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Захід запланований на 27 вересня 19:00.

Автором сценарію та режисером фільму виступив актор, літератор і режисер Олександр Денисенко. Його сценарій у 2012 році переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Ролі у фільмі виконують Борис Орлов (у ролі Тараса), Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.

Фільм розповідає про останні три місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його особисто помилував цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетровського форту не поспішає повідомляти про це Тараса і видавати указ про його звільнення. Більше того, таємний агент з Петербурга намагається зробити все, аби поет залишився тут назавжди.

Довідково: Олександр Денисенко — український літератор (драматург, прозаїк, сценарист), актор, режисер, автор теле- і радіопередач. Член Спілки кінематографістів України, Асоціації українських письменників. Заслужений діяч мистецтв України (2004). 

Читати також: В «Адреналін Сіті» триває акція «Розважайся та розвивайся»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024