Блокування субвенції: що від цього втратить Володимир-Волинський

01 Жовтня 2019, 17:40
Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук 1862
Перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук

Кабмін не виділив містам мільярди гривень із фонду регіонального розвитку та субвенцію на соціально-економічний розвиток. В офісі президента пояснили це корупційними ризиками.

Через це у Володимирі та інших містах країни не вдасться реалізувати чимало проєктів, – йшлося на щотижневому брифінгу, який відбувся за участі представників місцевих ЗМІ та першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука.

«Дійсно, прийнято відповідні рішення урядом про блокування субвенції і це стосується не тільки Володимира-Волинського чи області – в усій країні картина однакова. Мотивація – перевірити об’єктивність виділення коштів і ефективність їх освоєння. У нас, на жаль, це торкнулося соціальних об’єктів. Це і будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям у ЗОШ №2, завершення робіт по гімназії, додаткові дитячі майданчики в місті. Ми все ж маємо надію, що ці кошти будуть розблоковані, а відповідні роботи – виконані. На сьогодні це трохи більше мільйона гривень», – зазначив перший заступник міського голови.

Також йшлося про те, що вдалося зробити в плані підготовки міста до зими.

«Ми в цьому році вже провели капітальний ремонт утеплення даху ДНЗ№2, завершуються роботи з повної термомодернізації 8 садочка, проводиться утеплення приміщення. Управляюча компанія і ОСББ проводять заходи з утеплення своїх мереж. На жаль, в цьому році у нас не введений в експлуатацію жоден тепловий пункт, хоча є готовність голів ОСББ по програмах ці роботи проводити. Також я надіюсь, що в наступному році у нас запрацює програма реформування комунального фонду, коли мешканці, які перебувають в управліннях, також робитимуть капітальні видатки, в тому числі із енергозбереження в своїх будинках», – розповів медійникам перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Окрім того було сказано, що більше мільйона гривень цьогоріч використали по програмі підтримки ОСББ. Кошти, які були передбачені на цей рік, використали у повному обсязі.

«Є звернення щодо необхідності заміни мереж, капітального, поточного ремонту дахів, ремонту ліфтів. Також є ряд ОСББ, де планують замінювати вікна. Звісно, будемо підтримувати ініціативи мешканців і особливу увагу звернемо на об’єднання, які були створені цього року», – підсумував Ярослав Анатолійович.

Читайте також: У Володимирі встановили новий рекорд України

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024