Роман Гук про ситуацію в Устилузі: «Маски-шоу» - як інакше можна це назвати…»

02 Березня 2017, 16:03
14466

За день з лишнім майже всю Володимирщину облетіла новина, що працівники правоохоронних органів «припинили неправомірні дії групи громадських активістів із Устилуга, які, взявшись владнати проблеми із чергами на кордоні в сервісній зоні, за неправомірну винагороду пропускали бажаючих перетнути кордон поза чергою».

Учора ситуацію прокоментував мер міста Устилуга Віктор Поліщук.  

Свій погляд на те, що трапилась днями в прикордонному містечку, озвучив голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук.

- Хочу одразу сказати, що чоловік, якого правоохоронці підозрюють у згаданих неправомірних діях, жодного відношення до активістів, які регулювали рух черги в сервісній зоні, - немає, - зазначив голова райради. – Він узагалі, ніби, мешканець села П’ятидні.

 Як повідав голова райради, того дня з самого ранку приміщення Устилузької міської ради опечатали, в кабінетах провели обшуки.

- З якою метою усе це робили? Здійняли галас, міськраду – опечатали, по кабінетах – обшуки, люди до роботи не можуть дістатися, довкола люди з автоматами…Навіщо ці «маски-шоу»? – обурювався пан Гук. – Ситуація в цьому прикордонному містечку й так напружена вже не перший місяць, а тут таке. Така демонстрація сили, на мою думку, є абсолютно недоречною.

Роман Григорович також додав, що з 1 березня порядок на сервісній зоні контролюватиме рота патрульної служби поліції особливого призначення «Світязь».

- Зараз підшукується житло для них, пізніше їх введуть у штат Володимир-Волинського міського відділу поліції, - пояснив голова райради. – Таким чином ми наблизимось до справжніх європейських норм, адже відрізок дороги та ще й біля кордону однозначно повинен патрулюватися поліцейськими. Ні прикордонники, ні громадські активісти чи муніципали не повинні наводити лад на сервісній зоні, лише поліція. Для муніципальної поліції робота в прикордонному містечку завжди знайдеться, а активісти…На цьому їхня місія і завершилась, вони можуть себе реалізувати долучившись до вирішення інших проблем у місті.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024