Володимир: гімназія візьме участь у Всеукраїнському проекті «Розумники»

21 Квітня 2017, 10:33
11750

Гімназія імені О.Цинкаловського планує з наступного вересня долучитися до Всеукраїнського педагогічного проекту «Розумники». Участь у ньому візьмуть першачки. Зокрема, один із трьох новонабраних перших класів навчатиметься за допомогою нової техніки і програм. У кожного з першачків буде власний планшет, на якому дитина вирішуватиме завдання.

Педагогінчий проект “Розумники”  підтримали і запровадили в Україні у 2014-му році. Тоді до нього долучилося 100 учнів. А у 2016-му році до участі у проекті було залучено 12 тисяч школярів, - пише БУГ.

Суть проекту – це використання нових інтерактивних методів і засобів навчання, зокрема, спеціальних електронних програм на планшетах, з метою покращення навчально-виховного процесу. Педагогічні ігри, упевнені вчителі, зацікавлять розумників.

«Сьогодні на різних рівнях говорять про те, що необхідні зміни у системі освіти. Знайомлячись із системами освіти у інших країнах, ми зустріли вислів фінського вчителя: “Не зупиняйтеся, робіть помилки. Якщо ви цього не спробуєте, то не зможете сказати, що воно працює”. І тому, згідно рішення педагогічної ради і пропозицій батьків, ми вирішили у 2017-2018-му навчальному році ввести цікаві зміни для дітей початкової школи. Програму “Розумники” підтримує міністерство освіти. У даному проекті вже працює один навчальний заклад у Нововолинську і дві школи у Луцьку»​, – розповів директор гімназії Олександр Романюк.

Дирекція та вчителі гімназії готові працювати у Всеукраїнському проекті «Розумники». Для його реалізації заступник директора з виховної роботи Олена Процюк та вчитель початкових класів Тетяна Брукалюк уже відвідали Всеукраїнську конференцію з питань впровадження проекту у навчальному закладі.

За їхніми словами, розраховують на підтримку батьків. Адже окрім вчительського ноутбука, програмних засобів, інтерактивної дошки, які будуть у школі, батьки повинні за власні кошти придбати дитині планшет.

«Це не просто розвиваючі ігри для дітей, які можна знайти в інтернеті. Програми для “Розмуників” розроблені IT-спеціалістами, вчителями-методистами, психологами. Вони цікаві, сучасні та ефективні. Програми розвивають логіку, формують культуру використання гаджетів. До речі, використовуватися планшети будуть не більше 15-ти хвилин на урок. Тому, дорогі батьки, якщо ви розумієте, що  цей проект є важливим для ваших дітей – приходьте до нас. У першому класі ще є  місця для ваших розумників», – розповіла Олена Процюк.  



Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024