Яблучний Спас у храмі Святого великомученика і цілителя Пантелеймона. ФОТО

19 Серпня 2020, 13:00
3001

У свято Преображення Господнього володимирчани йдуть до церкви, аби посвятити яблука, груші, мед, жмути колосся та пшениці, квіти.

Біля каплички ще недобудованого храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, що у Володимирі-Волинському, у цей святковий день теж зібралося чимало люду.

Святкове богослужіння за участі настоятеля протоієрея Юрія Кривицького відбувалося у капличці та на подвір'ї храму. 

Нагадаємо, будівництво храму розпочалося ще у 2016 році. Ще раніше відбулося закладання наріжного каменя та освячення земельної ділянки під храм Святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Нині ж на повну йде будівництво самого храму.

Як розповів отець Юрій, наразі зроблений великий обсяг робіт, закінчили проводити покрівельні роботи, невдовзі будуть братися за облаштування купола. Храм будують на пожертви парафіян, будівельні роботи на благодійній основі виконують самі ж парафіяни. 

Настоятель храму каже, що нині його парафія налічує більше трьох сотень осіб. Духівник має надію, що Свято-Пантелеймонівська громада буде з кожним роком збільшуватись.  

Цьогоріч, у день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеймона, Свято-Пантелеймонівська громада міста Володимир-Волинського (вул. Устилузька) відзначила храмове свято вже у новій церкві, а не в капличці. 

Нагадаємо, отець Юрій на цій парафії править уже кілька років. Раніше духівник правив у капличці медико-технічного коледжу, а згодом, на місці зведення храму, віряни разом з духівником поставили затишну капличку, де й продовжили богослужіння. Поряд каплички встановили кований хрест, обплетений виноградною лозою – одним із Христових символів.

Читайте також: У Володимирі Свято-Пантелеймонівська громада відзначила храмове свято

Володимир: освятили капсулу на будівництві храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона




























Частина парафіян, які будують Свято-Пантелеймонівський храм на благодійній основі
Частина парафіян, які будують Свято-Пантелеймонівський храм на благодійній основі







 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024