У Володимирі педіатричне відділення лікарні перепрофілювали для хворих із СOVID-19

07 Вересня 2020, 18:15
КП «Володимир-Волинське ТМО» 1531
КП «Володимир-Волинське ТМО»

У Володимир-Волинському ТМО, через велику кількість хворих з пневмонією та пацієнтів з підозрою на COVID-19, перепрофілювали педіатричне відділення.

Про це Район.Володимир-Волинський розповіла гендиректорка КП «Володимир-Волинське ТМО» Тетяна Ващук.

Нині ТМО вже належить до медзакладів першої хвилі, які визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

«Тепер ми всім пацієнтам – з підозрою, з підтвердженим діагнозом, надаємо медичні послуги,
лікуємо їх. І якщо стан пацієнта погіршується, ми не зобов'язані їх відправляти в Луцьк чи у Нововолинськ. До повного одужання пацієнт лікується у нас», – пояснила очільниця медзакладу.

На сьогодні у лікарні Володимира-Волинського перебуває 43 хворих на пневмонію. З них 6 – з підтвердженим діагнозом COVID-19, 37 – ще чекають на результат, бо обласний лабораторний центр знову не справляється. 

Як стало відомо з розмови з очільницею ТМО, серед хворих на СOVID-19 є медпрацівник, який уже пішов на одужання. Також відомо, що з початку навчального року одна дитина з діагнозом СOVID-19 потрапила у лікарню Володимира.

Читайте також: Лікарню Володимира-Волинського внесли до переліку медзакладів, які госпіталізуватимуть пацієнтів з коронавірусом

«Під  хворих розгорнули повністю терапевтичне відділення. Частину педіатричного відділення, за узгодження з управлінням охорони здоров’я, теж відведено для лікування пацієнтів із СOVID-19. Таке рішення прийняли, оскільки терапевтичне відділення, яке перепрофілювали раніше під COVID-19, уже заповнене», – пояснює лікарка.

Також стало відомо, що володимирські медики, які працюють з хворими на СOVID-19, відтепер будуть отримувати доплати.

Нагадаємо, початково в Україні 240 закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності. Побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності можна на новому дашборді НСЗУ.

Читайте також: Про медреформу, успішний проєкт і те, що не дає спокою на роботі: інтерв'ю з гендиректоркою ТМО Тетяною Ващук

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024