Коли Євросоюз відкриє кордони для українських туристів

28 Жовтня 2020, 15:00
1735

Через пандемію коронавірусу українці не можуть перетинати кордон сусідніх європейських країн з туристичною метою. Виняток становлять лише ті громадяни, котрі вирушають за кордон з метою заробітку.

Та й навіть тут не обходиться без складнощів: людям доводиться йти на самоізоляцію та проходити спеціальне ПРЛ-тестування, інформує InPoland.net.pl.

На питання, яке цікавить всіх українців: коли ж нарешті можна буде безперешкодно перетинати кордони країн ЄС та подорожувати без обмежень, вже дають відповіді міжнародні експерти.

Заробітчани з України можуть в’їжджати на територію країн ЄС за умов наявності робочої візи або посвідки на проживання, а також страхування.

Наголошуємо на тому, що безвіз з ЄС для українців не скасували, але тимчасово призупинили. Тож українські туристи наразі не можуть вільно подорожувати Євросоюзом.

Анка Фельдгузен, посол Німеччини в Україні, припустила, що громадяни України матимуть змогу вільно подорожувати країнами ЄС лише влітку 2021 року. Також вона додала, що вже навесні ситуація з коронавірусною пандемією має суттєво покращитись. Окрім того, до цього часу мають бути задіяні ефективні ліки від коронавірусу та вакцина, яка допоможе в боротьбі з епідемією.

Нагадаємо,  у Польщі за минулу добу зафіксували 18 820 нових випадків захворювання на COVID-19. Близько 500 тисяч осіб перебувають на самоізоляції, понад 123 тисяч осіб – одужали, протестовано більше 4,3 мільйонів осіб.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024