Володимир: хочуть заборонити продаж спиртного військовим у формі

12 Червня 2017, 18:37
10284

12 червня у приміщенні Володимир-Волинської міської ради відбулося позачергове засідання громадської ради. 

На порядок денний було винесено одне-єдине питання, однак саме воно зібрало чимало люду у сесійній залі міськвиконкому.

Причиною для такої позачергової зустрічі членів громадської ради, підприємців, депутатів міської ради та місцевих медійників стало клопотання, яке надійшло на ім'я міського голови Петра Саганюка за підписом тимчасово виконуючого обов'язки командира выйськової частини пп В0259, підполковника Ігоря Іванова.

«У боротьбі за незалежність, дякуємо всім, хто своєю наполегливою працею наближає перемогу в зоні АТО. Прибувають військовослужбовці Володимир-Волинського військового гарнізону в пункт постіййної дислокації в історичне мальовниче місто Володимир-Волинський. Багато військовослужбовців в зоні виконання АТО отримали фізичні та духовні травми, з метою підтримання порядку в місті та недопущення вживання алкогольних напоїв військовими в громадських місцях, просимо Вас розглянути на громадській раді питання про заборону продажі алкогольних та слабоалкогольних напоїв у військовій формі з 25 червня 2017 року», - йдеться у клопотанні.

Кількома словами - військові звернулися до представників міської влади та громадськості з проханням заборонити продаж алкоголю військовим у формі на період повернення бійців бригади на місце постійної дислокації - у бригаду, що дислокується на території міста Володимира-Волинського. 

Кілька хвилин для виступу надали підполковнику Іванову, який, власне, й представляв інтереси військової частини.

А далі присутні мали нагоду висловитись по даному питанню.

Підприємці висловились, що «влада знову кидає підприємців «під кулі», не розуміючи того, що якщо учасник АТО буде бачити, що одним продають алкоголь, а йому ні, то в першу чергу постраждає продавець.

- Хто захистить наших працівників тоді, якщо обурений відмовою боєць не добиратиме слів та, не дай Бог, почне розпускати руки? - говорили присутні підприємці. - Врешті-решт, хто контролюватиме хід тієї заборони - поліція, військові, громадськість... А також хто контролюватиме реалізацію спиртного з рук, на так званих «точках», кількість яких останнім часом дуже зросла саме неподалік військових містечок. 

Дуже влучно прокоментував ситуацію заступник голови Громадської Ради Микола Гінайло: «Можна говорити довго і безупину, однак, поки хлопці відійдуть від того «дурдому» в їхніх головах, заспокояться і адаптуються до мирного життя, ми повинні прибрати головний подразник - алкоголь...»  

Представник військової частини запевнив, що виконання заборони намагатимуться контролювати, адже вони заручилися підтримкою місцевих поліцейських, окрім того свої обов'язки справно виконуватиме військовий патруль. До того ж аналогічні клопотання були передані правоохоронним органам та керівникам Володимир-Волинського району. Це дасть можливість поширити згадану заборону й на території району.

Отож, за впровадження заборони на продаж спиртного військовим у формі спочатку голосували присутні підприємці, а потім члени Громадської ради. Більшістю голосів і ті і ті проголосували «за».

Далі слово за виконкомом.

Із впровадженням цієї заборони, підприємці в своїх торгових закладах зобов'язані розмістити таблички, які попереджують про заборону продажу алкоголю людям у військоій формі.





 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024