Як укласти декларацію з сімейним лікарем

17 Грудня 2020, 08:30
940

Декларація з лікарем – важлива для вашого здоров’я.

Про це повідомляють на сторінці НСЗУ в мережі.

Якщо ви вирішили обрати або змінити лікаря через певні причини нагадуємо, що потрібно мати при собі:

  • Паспорт (оригінал документа).
  • Реєстраційний номер облікової картки платника податків (оригінал).
  • Свідоцтво про народження дитини (оригінал), якщо подаєте декларацію про вибір лікаря-педіатра чи сімейного лікаря для дитини.
  • Мобільний телефон з актуальним номером.

Ідентифікація особи для укладання декларації відбувається через надсилання смс-повідомлення на номер телефону пацієнта. І саме на цей номер приходитиме смс-повідомлення з номером електронного направлення чи електронного рецепту на "Доступні ліки". Тому в декларації потрібно зазначити саме той номер, який планується використовувати тривалий час. Не вказуйте корпоративний або будь-який інший тимчасовий номер.

За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписує один із батьків. А якщо дитині уже виповнилося 14 років і вона отримала паспорт, то підписати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем вона може самостійно. Це закріплено в Основах законодавства про охорону здоров’я та у відповідному наказі МОЗ №503. Для підписання декларації індивідуальний податковий номер (ІПН) дитини не потрібен.

Читайте також: В Україні виявили 6 451 нового хворого на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024