Сезон полуниці відкрито: володимирчани нарікають на високі ціни, господарі – на низький урожай

14 Червня 2017, 12:36
10776

Сезон полуниці з відкритого ґрунту в самому розпалі, а ціни вже такі, що плакати хочеться, кажуть володимирчани.

- Торік в цей самий час могла купити полуницю віддавши за кілограм 15 гривень. А цьогоріч - 30 гривень, вкрай рідко 25 за кілограм просять, - говорить володимирчанка пані Тамара. - І це рахуйте, що зараз самий розпал сезону, як кажуть господарі – саме висип. А це означає, що дешевшою полуниця уже не буде.

До слова, полуниця на ринках Володимира-Волинського нині вартує від 30 до 35 гривень за кілограм. Рідко можна виторгувати за 25 гривень. А більше тижня тому ягода була і по 40 і по 45-50 гривень за кілограм.

Самі ж господарі, які привезли свій червонобокий крам на ринок, кажуть що змушені тримати таку ціну, бо полуничний врожай цьогоріч вкрай мізерний. Пізня весна, заморозки аж до травня…Все це позначилося на цьогорічному врожаї ягоди.

- Я над нею крихтіла аж до самого літа, підживлювала, обробляла, кутала від морозів, а тепер маю задарма віддати, - каже жіночка із Торчина, яка привезла вирощену на власному господарстві полуницю на володимирський ринок. – Ми ж не перекупщики, своє продаєм. Ви гляньте які ціни на парникову полуницю, вони ж теж сильно не «впали». І не «впадуть», не чекайте. Бо якби люди дешевше продавали, то б і їм нікуди було б діватись - знижували б ціну. А так...

Ще тиждень-два і полуницю в такій кількості не побачиш на міському ринку. Однак, як переконують нас і продавці і покупці, суттєвого її здешевлення теж чекати не слід. Отож, наїстися «від пуза» та закрутити кілька баночок пахучого варення теж навряд чи вийде.







 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024