У міськраді Володимир-Волинська вирішували подальшу долю торгового центру «Роксолана»

06 Лютого 2021, 15:33
2047

У Володимир-Волинській міській раді 5 лютого відбулося засідання робочої групи щодо збиткової діяльності КТП БТ «Роксолана», під час якого розглянули питання подальшої долі торгового центру.

У робочу групу, головою якої є заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Любов Саць, увійшли представники КТП БТ «Роксолана», депутати, керівники відділів та управлінь міської ради, йдеться на сайті органу місцевого самоврядування.

Як стало відомо, заборгованість підприємців за оренду приміщення станом на 1 січня 2021 року становила 8,8 тисячі гривень. В цілому ним користуються 19 орендарів, чотири з яких займають по дві площі. Сама ж будівля потребує капітального ремонту, електропроводка у ній перебуває в аварійному стані, відсутнє опалення, є проблеми з теплопостачанням та з аварійним виходом.

Любов Саць поінформувала, що від громадської організації «Центр ділових ініціатив – Володимир» були надіслані запити на публічну інформацію у вісім різних міст України (з населенням до 50 тисяч осіб) щодо наявності в них таких приміщень комунальної власності, які здаються в оренду. В результаті отримано відповіді, в яких зазначено, що такі торгові центри відсутні.

Зараз КТП БТ «Роксолана» належить лише 2-3 поверх, а перший, підвал, котельня, прохід до сходових маршів передано в приватну власність ТзОВ «Нектар”. Тож на засідання робочої групи запрошено Костянтина Боднарчука – одного із засновників товариства з обмеженою відповідальністю «Нектар», що є потенційним покупцем приміщення. Під час обговорення був також присутнім архітектор Роман Мазурок.

Оскільки обговорюється питання щодо розбудови першого поверху, члени робочої групи цікавилися, чи передбачається облаштування стоянок для паркування на прилеглій ділянці та про плани щодо використання будівлі у разі її продажу.

Костянтин Боднарчук розповів про намір зробити сучасний торговий заклад та повідомив, що кошти для старту робіт уже зарезервовані, тож у випадку, якщо приміщення виставлять на аукціон, ТзОВ «Нектар» братиме участь у відкритих торгах. Також він наголосив, що в разі перемоги буде проведена робота з орендарями і враховані їхні бачення. 

Загалом питання про включення майна комунальної власності в перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом продажу на електронному аукціоні, розглядатиметься на засіданнях профільних комісій. Якщо члени комісій погодяться із таким вирішенням ситуації, його піднімуть на сесії міськради.

Варто зазначити, що засідання робочої групи відбувалося уже вдруге. Попередньо її члени здійснили моніторинговий візит у КТП БТ «Роксолана» та мали змогу ознайомитися з ситуацією в торговому домі особисто.



Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024