У Володимирі говорили про профорієнтацію учнівської молоді

22 Лютого 2021, 17:30
766

У Володимир-Волинському Центрі позашкільної освіти відбулася зустріч педагогів-організаторів шкіл міста, присвячена питанням профорієнтації учнівської молоді.

Фахівчиня відділу активної підтримки безробітних Володимир-Волинської  міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості Оксана Тихнюк ознайомила присутніх із сучасними підходами щодо вибору професії, планування професійної кар’єри  протягом життя, комплексом соціальних послуг у сфері профорієнтації, які надає Державна служба зайнятості. 

Педагоги отримали інформацію  про  основи вибору професії, найбільш  важливі моменти професійного самовизначення, стан ринку праці та перспективи  його розвитку, рейтинги найбільш затребуваних професій. Розглянули важливість  впливу  педагога на  професійне самовизначення учнів, адже переважна більшість з них враховує думку старшого покоління.

Доречною була інформація про  можливості новітніх електронних сервісів Державної служби зайнятості, що допоможуть отримати послуги з профорієнтації у дистанційному форматі. Це рубрика «Професійна орієнтація» на сайті Державної служби зайнятості, яка розрахована в першу чергу на школярів, та Освітній портал Державної служби зайнятості.

Отримані поради  допоможуть педагогам надати школярам суттєву  допомогу у здійсненні вдалого професійного вибору.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024