Катерина Юрчук зі своєю писанкою

У Володимирі з'явилася алея велетенських великодніх писанок. ФОТО, ВІДЕО

30 Квітня 2021, 17:15

У Володимирі-Волинському, у парку «Слов'янський», до Великодніх свят з'явилася алея диво-писанок.

30 квітня відбулася презентація цього артпроєкту, авторами якого є місцеві художниці та художники. 

Цей мистецький проєкт реалізували дванадцять володимирських митців за підтримки відділу культури та туризму міськвиконкому.

Відтак, диво-писанки повстали завдяки зусиллям та невтомній творчості викладачок педагогічного коледжу Оксани Білик, Тетяни Токарєвої-Асмолкової, Лесі Мартинюк (на відео) та Валентини Залуніної (на відео), викладачів дитячої художньої школи Катерини Юрчук, Ірини Надюкової, Сергія Микити та  Діани Шимчук,  вчительки образотворчого мистецтва ЗОШ №5 Тетяни Салухи, директорки Будинку культури Зінаїди Петровс та художниць Наталії Нечипорук і Олександри Місько.

Раніше викладачки педколеджу готували свої диво-писанки на фестиваль «Великодня писанка», які проходив у столиці України, на Софіївській площі. Цьогоріч вирішили організувати подібний арт-проєкт у княжому місті.

Читайте також: Другокласник із Володимира бере участь у Всеукраїнському артперфомансі

Нагадаємо, відділ культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради закупив до Великодня 12 велетенських яєць. На купівлю цього святкового декору зі склопластику витратили понад 49 тисяч гривень

І майстри і представники влади мають надію, що цим артперфоменсом у Володимирі-Волинському буде започатковано хорошу традицію, а інсталяції стануть святковою візитівкою княжого міста. 

Автори диво-писанок отримали подарунки від міської влади. Також цього дня у парку нагородили юних володимирських писанкарів.

Читайте також: У Володимирі планують встановити велетенські великодні писанки