Дитячому будинку сімейного типу у Володимирі шукатимуть нове житло

27 Травня 2021, 18:45
Родина Бучковських/Фото з архіву 1297
Родина Бучковських/Фото з архіву

Депутат облради Ярослав Матвійчук просить виділити державну субвенцію на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу у Володимирі-Волинському.

Це прохання депутат облради озвучив у своєму запиті на черговому засіданні сесії облради.

У Володимирі-Волинському будинку сімейного типу Наталія Бучковська виховує 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Житло, в якому мешкають діти, не відповідає соціальним нормам, які ставить держава. Про це розповів депутатам Волинської обласної ради 27 травня під час озвучення свого депутатського запиту Ярослав Матвійчук.

За його словами, дитячий будинок сімейного типу був створений у 2003 році. Зараз у ньому виховується 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (4 з них у 2021 році стануть повнолітніми), в тому числі 3 дітей з особливими потребами.

Будинок, в якому вони проживають, побудований ще у 1963-му році. Загальна його площа – 96 квадратних метрів, а житлова площа – 53. Це житло не відповідає соціальним  нормам забезпеченості  житловою площею, зазначив Ярослав Матвійчук, адже згідно з соціальними нормами, загальна площа будинку повинна  бути не меншою, ніж  166 метрів квадратних.

У запиті депутат облради просить виділити державну субвенцію на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу у Володимирі-Волинському. Запит депутати облради підтримали.

Читайте також:  У Володимирі-Волинському створять ще один навчальний заклад

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024