«Безпечне місто»: кошторис готовий, з підрядчиком визначились, хочуть братися до роботи

19 Вересня 2017, 13:52
Фото ілюстративне 7547
Фото ілюстративне

19 вересня на традиційній вівторковій нараді у міського голови про хід виконання Програми «Безпечне місто» звітував начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Віктор Фіщук. 

Він розповів, що ще в минулому році прийнята програма «Безпечне місто», відповідно до якої в місті повинна бути створена міська централізована система відео нагляду.

- Згідно цієї програми в місті передбачено встановити 21 точку відео нагляду. В основному це великі перехрестя міських вулиць, площа Героїв, парк «Слов’янський», виїзди та в’їзди у місто по всіх напрямках.

Місця встановлення цих камер погоджено з міським відділом поліції, враховуючи побажання правоохоронців та відповідні вимоги. Для того, щоб система відеонагляду працювала цілодобово, було прийнято рішення підключити їх до міських електричних мереж, які здійснюють освітлення вулиць, визначились також з Інтернет провайдером, готуємо проектно-кошторисну документацію, - розповів начальник управління. - Більше того, визначились уже й з підрядною організацією, яка виконуватиме всі ці роботи. Це луцька фірма ТзОВ «Алерт Ком», яка спеціалізується на проектуванні, продажах, мантажі та обслуговуванні систем безпеки.

Було сказано, що загальна кошторисна вартість робіт по реалізації програми «Безпечне місто» – 3 мільйони гривень.

- Це все – і ПКД, камери, роботи, електрика, Інтернет, техніка, сервер…Хочу, щоб люди зрозуміли, що 21 точка – не значить 21 відеокамера, - зауважив Віктор Сергійович. - Для прикладу: для того, щоб встановити точку відеонагляду на перехресті вулиць Генерала Шухевича, Ковельської та Сагайдачного, потрібно як мінімум три відеокамери. По суті – одна точка, по факту – три камери відео нагляду. І так практично на всіх перехрестях вулиць. 

Віктор Сергійович також розповів, що вивчав досвід встановлення відеокамер у Луцьку, де аналогічна програма реалізовувалась у минулому році.

- Згідно цієї програми було встановлено 70 точок відео нагляду і обійшлося все це для Луцька у 10 мільйонів гривень, - поділився Віктор Сергійович. – Прості математичні розрахунки показують, що якщо 10 млн. гривень поділити на 70 точок відео нагляду, виходить в середньому 143 тисячі гривень за одну точку. 143 тисячі помножити на 21 точку – отримаєте тих самих 3 мільйони гривень. Смію зауважити, що Луцьк робив це в минулому році, коли все було дещо дешевше і діяли інші вимоги в будівельному законодавстві.

Як повідав начальник управління ЖКГ і будівництва, одразу встановити камери по всьому місту не вдасться – будуть пооб’єктно реалізовувати програму. Камери збираються встановлювати спочатку на центральних вулицях, відтак, фінансувати програму будуть, передбачивши частину коштів у цьогорічному, а частину – в бюджеті 2018 року.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024