На Володимирщині розпочалися військові навчання для резервістів

23 Вересня 2021, 15:15
На Володимирщині розпочалися військові навчання для резервістів 1267
На Володимирщині розпочалися військові навчання для резервістів

На Володимирщині, на території Оваднівського професійного ліцею з 22 вересня розпочалися навчання батальйону тероборони.

Як стало відомо Район. Володимир-Волинський, у навчанні беруть участь більше ніж 300 резервістів.

На базі Володимир-Волинського РТЦК та СП (раніше – військкомат) працював пункт прийому особового складу (ППОС).  Резервістів направили у відділення екіпірування, а пізніше – у пункт постійної дислокації військової частини А7064 для проходження зборів.

23 вересня на території Оваднівської громади відбулися урочистості з нагоди старту навчань батальйону територіальної оборони. 

Як інформують на сайті Володимир-Волинської РДА, такі збори на Волині проходять вперше і покликані вони покласти початок побудови абсолютно нової для України системи тероборони, відповідно до якої у випадку реальної загрози захищати своє село, місто, громаду беруться спеціально навчені резервісти.

До навчань приступили 350 представників усіх громад району, майже півтори сотні з яких перед рядами своїх товаришів по зброї склали присягу на вірність Батьківщині.

На урочистостях були присутні голова райдержадміністрації Юрій Лобач зі своїм першим заступником Віктором Сапожніковим, голова райради Віктор Хиць, Оваднівський сільський голова Сергій Панасевич та секретар Володимир-Волинської міської ради Іван Юхимюк взяли участь в урочистостях, що відбулись з нагоди старту навчань батальйону територіальної оборони. 

На початку урочистого шикування командир батальйону тероборони Олег Матвійчук відрапортував голові РДА, який відповідно до закону «Про основи національного спротиву» є керівником району тероборони про готовність усього особового складу до проведення навчань, що триватимуть до 2 жовтня включно.

Молитвою на початок доброї справи благословив усіх священник Сергій Місан – настоятель Свято-Покровського храму села Овадне. 

Після шикування призовники батальйону територіальної оборони відразу приступили до занять.

Читайте також:  Резервісти: Зеленський неодноразово зможе без мобілізації призивати тих, хто вже відслужив

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024