Володимирщина: виборча комісія не працює через брак грошей

16 Жовтня 2017, 11:15
6817

Володимир-Волинська районна виборча комісія 13 жовтня під час свого засідання сформувала дільничні виборчі комісії у Зарічанській та Оваднівській об'єднаних територіальних громадах, втім, станом на 15 жовтня 2017 року так і не оприлюднила інформації про склад новосформованих ДВК.

Про це повідомляють у Громадянській мережі ОПОРА.

Спостерігачі ОПОРИ не знайшли постанов «Про формування складу та утворення дільничних виборчих комісій у Зарічанській та Оваднівській ОТГ» ні на сайті Володимир-Волинської районної газети «Слово правди», ні в останньому друкованому номері, ні на сайтах Володимир-Волинської районної ради та районної державної адміністрації. Доступ до дошки оголошень у приміщенні ТВК закритий і для спостерігачів, і для журналістів, і для виборців, оскільки жодного з членів районної комісії уже другий день поспіль немає на робочому місці, а приміщення ТВК зачинене.

Представникам ОПОРИ вдалось поспілкуватися з головою Володимир-Волинської районної виборчої комісії Людмилою Мишко (ВО «Батьківщина»). У телефонній розмові жінка пояснила, що комісія не працює через відсутність коштів на організацію її роботи, а прийнятої постанови не оприлюднили через проблеми з технічним обладнанням.

У частині 8 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори» зазначено, що рішення про утворення дільничної виборчої комісії оприлюднюється територіальною виборчою комісією, що утворила дільничну виборчу комісію, з відомостями про її склад у місцевих засобах масової інформації або в інший спосіб, визначений цією територіальною виборчою комісією, не пізніше наступного дня з дня утворення дільничної виборчої комісії.

Нагадаємо, що 29 жовтня у 19 ОТГ на Волині відбудуться вибори. Оваднівська сільська виборча комісія об'єднаної територіальної громади зареєструвала 85 кандидати у депутати до відповідної сільської ради та 1 кандидата на посаду Оваднівського сільського голови ОТГ.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024