Відомо, скільки коштуватиме газ для бюджетних установ Володимира

12 Жовтня 2021, 14:02
Відомо, скільки коштуватиме газ для бюджетних установ Володимира 671
Відомо, скільки коштуватиме газ для бюджетних установ Володимира

Для бюджетних установ Володимира-Волинського ціна на газ для опалення приміщень становитиме 16 тисяч 800 гривень за тисячу кубічних метрів.

Про це стало відомо 11 жовтня на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, йдеться на сайті громади. 

На засіданні розглянули два питання порядку денного: про загрозу виникнення у громаді надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам у зимовий період 2021-2022 років та про епідемічну ситуацію, пов’язану з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та встановлення на території громади «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, йдеться на сайті громади.

Під час розгляду першого питання міський голова Ігор Пальонка зазначив, що минулої п’ятниці відбулась розширена онлайн-нарада під головуванням Міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, представників ОДА та органів місцевого самоврядування всієї України, на якій розглядали питання опалювального сезону, а саме проблемне питання росту ціни на газ. Також на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС було прийняте рішення надати дозвіл установам укладати угоди на газопостачання по так званій переговорній процедурі.

Міський голова звернувся до присутніх на комісії керівників бюджетних організацій, які напряму укладають угоди із газопостачальною компанією «Нафтогаз Трейдинг», повідомивши їх, що для їхніх установ ціна на газ для опалення приміщень становите 16 тисяч 800 гривень за тисячу кубічних метрів. Таке рішення було прийняте під час онлайн-наради та на обласній комісії ТЕБ і НС. Тому бюджетні установи, котрі вже встигли укласти договори із «Волиньгазбутом» із вищою ціною на газ, повинні їх розірвати та укласти нові.   

Нагадаємо, що 11 жовтня у плановому режимі у місті розпочато опалювальний період. З 6 ранку почали опалювати дитячі садочки та школи, а вже о 13.00 були запущені усі 19 котелень.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024