У Володимир-Волинському районному відділі поліції відкрили сучасний фронт-офіс

08 Грудня 2021, 18:15
У Володимир-Волинському районному відділі поліції відкрили презентували оновлені підрозділи 799
У Володимир-Волинському районному відділі поліції відкрили презентували оновлені підрозділи

У Володимир-Волинському районному відділі поліції 8 грудня відкрили сучасний  фронт-офіс, де в комфортних умовах прийматимуть заяви громадян та працюватимуть із затриманими. 

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, у відкритті взяли участь начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, міський голова Ігор Пальонка, начальник Володимир-Волинського районного відділу поліції Василь Майданюк, працівники відділу, представники медіа.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко, нині в територіальних підрозділах поліції Волині впроваджується інноваційна система Custody RECords, мета якої – підвищення стандартів надання поліцейських послуг, забезпечення дотримання базових прав громадян, унеможливлення безпідставних скарг на дії поліцейських. 

 Custody Records складається з чотирьох складових: інституту інспекторів з дотримання прав людей (це та особа, з якою затриманий розпочинатиме своє спілкування у відділі поліції), єдина база даних з віддаленим доступом, у яку потраплятимуть усі дані про людину, причини та обставини затримання, а також зонування приміщень та віддалений онлайн доступ до того, що відбувається в офісі, завдяки відеоспостереженню, – поінформував очільник поліції Волині.

Усі ці складові відповідають міжнародним нормам по попередженню та припиненню незаконного поводження з людьми. Проєкт з реконструкції приміщення реалізували менше, ніж за рік. З бюджету Національної поліції України на це було витрачено 1 мільйон 780 тисяч гривень. А за підтримки місцевої влади і за кошти міського бюджету було відновлено ще і дах будівлі. 

В оновленому офісі кабінети розплановані таким чином, аби комфортно було  працівникам, особам, які звернулись до поліції та затриманим. У фронт-офісі навіть облаштували кімнату дружню до дитини, де є куточок з іграшками для дітей, батьки яких звернуться при потребі до володимирських поліцейських. 

Очільник громади Ігор Пальонка під час відкриття фронт-офісу зазначив, що вражений позитивними змінами у Володимир-Волинському відділі поліції, оскільки всього рік тому була розмова з його керівником про те, що будівля потребує ремонту покрівлі. 

На ці цілі частково були виділені кошти з місцевого бюджету, тому приємно, що громада також внесла свій вклад у збереження приміщення, – зазначив Ігор Пальонка.

Начальник Володимир-Волинського відділу поліції Василь Майданюк подякував керівнику обласного управління та міському голові за підтримку та сприяння в оновленні приміщення відділу. 

 Минулоріч у цьому приміщенні, де зараз розмістився фронт-офіс, через дірявий дах постійно затікала вода, а дерев’яні вікна у зимовий період працівники поліції забивали прозорою плівкою. Тепер ми бачимо разючі зміни, що не може не тішити, – зазначив начальник відділу.

В оновленому фронт-офісі також є кімнати для прийому громадян, для проведення слідчих дій, для конфіденційного побачення затриманого із захисником, для інтерв’ювання. У кімнаті чергового на кількох моніторах можна спостерігати за зображенням із камер відеонагляду, які встановлені на вулицях міста. 

Читайте також: У Володимирі-Волинському відремонтують площу Героїв

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024